Belediye bunu yaparsa…

Lüleburgaz Belediyesi İmar Komisyonu Mayıs ayında almış olduğu bir kararla Lüleburgaz’da bazı vatandaşları mağdur etti.
Belediye bunu yaparsa…  

Edinilen bilgiye göre Lüleburgaz Belediyesi’nin önceki İmar Müdürü Lüleburgaz Terminali’nin karşısında bulunan Hürriyet Mahallesi’nde bulunan hak sahiplerine ulaşarak bu bölgenin Lüleburgaz Belediyesi tarafından istimlak edileceğini bildirdi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’ne çağrılan hak sahiplerinden eski İmar İşleri Müdürü tarafından imzalı dilekçe alındı. Daha sonra ödemenin yapılacağı söylendi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin 15 Ocak 2019 tarihinde yapmış olduğu Encümen Toplantısı’nda ki karar hak sahiplerine tebliğ edilmedi.

 

Hak Sahiplerine Temmuz ayının başında gönderilen tebligatta da 15 Ocak 2019 tarihli Encümen Kararı’nın 28 Mayıs 2019 tarihinde yapılan Encümen Kararı ile iptal edildiği duyuruldu.

 

Yazılı tebligatta bahse konu taşınmazların üzerinde herhangi bir yapı bulunmadığından dolayı da istimlak bedeli taleplerinin red edildiği belirtildi.

 

Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren hak sahipleri; “Eski İmar Müdürü bizlere istimlak bedelinin ödeneceğini söyledi.  İlgili Belediye Başkan Yardımcısı,  Müdürün değiştiğini bu kararın kendilerini ilgilendirmediğini söylüyor. Kurumlarda devamlılık esastır. Lüleburgaz Belediyesi’ne güvenemeyeceğiz de kime güveneceğiz. Lüleburgaz Belediyesi’nin yetkili organları tarafından mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz ” dediler.

 

Bu olayların gelişmesinin ardından gözler Lüleburgaz Belediyesi’ne çevrildi.  Bakalım Lüleburgaz Belediyesi kendi kurum müdüründen kaynaklı hatayı ortadan kaldırıp  vatandaşın sorununa çözüm mü getirecek, yoksa vatandaşların taşınmazlarına  bedelsiz el mi koyacak.

 

Murat Mahir ALTAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 01:43 tarihinde yazdırılmıştır.