Yardımı kabul etmiyor

Lüleburgaz’da yaklaşık 2 yıldan beri sokaklarda yatan kimsesiz kişi Lüleburgazlıları harekete geçirmiş ve bu kişi geçtiğimiz hafta gazetemizde haber olmuştu.
Yardımı kabul etmiyor  

Bu kimsesiz kişini bir eve yerleştirilmesi ile ilgili olarak yaklaşık 4 ay önce Lüleburgaz Kaymakamlığı’nın harekete geçtiği, ancak bu kişinin yardımı kabul etmediği öğrenildi.

 

Edinilen bilgiye göre isminin Necati A. olduğu öğrenilen 1960 Demirköy Hamdibey nüfusuna kayıtlı bu kişi Lüleburgaz Kaymakamlığı yetkililerine ; “Ben emekliyim. Emekli maaşımı Ziraat Bankası’ndan alıyorum. Maaş kartım eşimde. Eşim ve kızımı sevmiyorum. Onların yanında kalıyorum. Yardımda istemiyorum. Ben böyle yaşamak istiyorum” dedi.

 

Kişinin yardımı kabul etmemesi üzerine Lüleburgaz Kaymakamlığı da bir şey yapamadı.  Ancak geçtiğimiz günlerde Demirköy’de yaşayan yardıma muhtaç bir kişi yardımı kabul etmese de Kırklareli Valiliği yetkisini kullanarak bu kişiye ısrarcı davranarak yardım ettiği öğrenildi.

 

Ancak yasa gereği Kaymakamlıkların, Valililer gibi zorla yardım yapma yetkisinin olmadığı öğrenildi.

 

Öte yandan Necati A. ile ilgili olarak Kocasinan Mahallesi Muhtarı Esra Birol ve Baş Aza Zafet Durgut  da harekete geçti.

 

Lüleburgaz Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklama da “Biz Necati A. isimli kişiye yardım yapmaya hazırız yeter ki yardım almayı kabul etsin” denildi.

 

Birol ve Durgut, Necati A. ile ilgili gerekli incelemeyi yaptıklarını ve kişiyi yardım alması konusunda ikna etmeye çalışacaklarını söylediler.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 11:50 tarihinde yazdırılmıştır.