İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine müjde

Lüleburgaz İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, yaz aylarında Üniversite Öğrencilerine harçlıklarını çıkartmaları amacıyla ücretli iş verileceğini duyurdu.
İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine müjde  

İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, Üniversite ve Yüksek Okul’da okuyan 50 adet öğrenciye harçlıklarını ve iş tecrübesi kazanması amacıyla Sosyal Çalışma Programı düzenlediklerini duyurdu. Keskin, yaptığı açıklamada “İŞKUR olarak kurumumuz tarafından işsizlik ile mücadele kapsamında Üniversite Öğrencilerinin eğitiminden çalışma hayatına geçişte yaşadıkları zorluk ve iş deneyimi eksiklerinin önüne geçmeye yönelik sosyal çalışma programı düzenliyoruz. Lüleburgaz’da 5 kamu kurumunda düzenlenecek olan Sosyal Çalışma Programı için toplamda 50 yükseköğrenim alan öğrenci görevlendirilecek. Başvurular 25 Haziran Salı günü (bugün) başlarken 28 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Programımız ise 8 Temmuz’da başlayıp 30 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir. Programımıza açık öğretimde okuyan, Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri ile okulunu uzatan öğrenciler başvuramıyor.” dedi.

Günlük ücret ve sigorta ödenecek

Müdür Keskin, program kapsamında öğrencilerin haftanın 3 günü çalışacaklarını belirterek, “Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın 3 günü çalışacak olan öğrencilerimize günlük sigorta primi ve asgari ücret üzerinden günlük ücret yatırılacak. Yani haftanın 3 günü para kazanmış olacaklar. Bununla da hem kendi harçlıklarını çıkartacaklar hem de iş tecrübesi kazanmış olacaklar.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 08:56 tarihinde yazdırılmıştır.