"Mülteciler Kırklareli'ne getiriliyor!"

Mültecilerin ülkelerine iadesi için kurulan Iğdır’da ki geri gönderme merkezinde önceki gece olaylar çıktı. Güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ederek çıkan kargaşayı kontrol altına almasının ardından, mültecilerin otobüsler ile Kırklareli'ne gönderilmesi kararlaştırıldı.
 

Mültecilerin ülkelerine iadesi için kurulan Iğdır’da ki geri gönderme merkezinde önceki gece olaylar çıktı.

Güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ederek çıkan kargaşayı kontrol altına almasının ardından, mültecilerin otobüsler ile Kırklareli'ne gönderilmesi kararlaştırıldı.

 

#Iğdır'daTüberküloz Kampı'ndaki mülteciler Türkiye'nin doğu ucundaki Iğdır'dan batı ucundaki #Kırklareli'ne götürülüyor.

 

14 otobüs 1700 kilometrelik yolu 19-20 saatte alacak.

 

Otobüslere polis de eşlik ediyor.

 

Kırklareli'ne gönderilen mültecilerin Afganistan, Suriye ve Irak uyruklu vatandaşlar olduğu söyleniyor.

 

Gazeteci İrfan Uçar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, mültecilerin Türkiye’nin doğu ucundaki Iğdır’dan batı ucundaki Kırklareli’ne götürüldüğünü belirterek, “14 otobüs 1700 kilometrelik yolu 19-20 saatte alacak. Otobüslere polis de eşlik ediyor” diye yazdı.

 

Iğdır'daki merkezin kamp yeri olmadığını belirten Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Burası kamp merkezi değil. Biz bu insanları zaten ülkelerine geri gönderecektik. Ama araya bayram girince beklemek zorunda kaldık. Çünkü bayram sebebiyle konsolosluklar da tatil oldu. Bayram sonrası göçmenleri ülkelerine ya da kamp merkezlerine gönderiyoruz" dedi.

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 13:28 tarihinde yazdırılmıştır.