Proje eğitimleri Rezekne'de yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yürütülen Türkiye-Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı “Sanatla Birleşen Kültürler” Projesi kapsamında proje ortağı olarak yer alan Letonya’nın Rezekne kentine, proje ekibi, resim, seramik ve müzik eğitmenleri ile birlikte 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında eğitmen buluşmaları faaliyeti kapsamında ziyaret gerçekleştirildi.
Proje eğitimleri  Rezekne'de yapıldı  

Eş zamanlı olarak her iki kentte düzenlenecek eğitimlerin planlanması için tekrar bir araya gelen Lüleburgaz Belediyesi ve Rezekne Belediyesi eğitmenleri karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak ders programlarını ve eğitim metodlarını oluşturdu.

5-15 yaş aralığında çocuklar için 10 Haziran haftası başlayacak seramik, müzik ve resim eğitimleri birlikte tasarlandı ve ders programları belirlendi.

Aynı zamanda Türk ve Letonyalı eğitmenler, kendi ülkelerine ve bölgelerine özgü sanatsal faaliyetler hakkında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunarak projenin eşitsizliklerin azaltılması, barış ve adalet temalarına farklı yaklaşımlarda bulunabilmek adına kendi eğitim yöntemlerini anlattılar ve daha önce gerçekleştirdikleri çalışmaları gösterdiler.

Eğitimler doğrultusunda Rezekne Şehrinden gelen çocuklarla Lüleburgaz’daki eğitimlere katılan çocuklar bir araya getirilerek çalışmalarını Lüleburgaz Sanat Festivali’nde sergileyeceklerdir. Bu sebeple eğitmenlerin bir araya gelerek verilecek eğitimler üzerinde birlikte çalışmaları ve ortak bir eğitim metodu belirlemeleri önem arz etmektedir.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 13:25 tarihinde yazdırılmıştır.