CHP Haftalık Halk Toplantısı yapıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından yapılan Haftalık Halk Toplantısı Ramazan Bayramı’nın ardından 10 Haziran Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirildi.
CHP Haftalık Halk Toplantısı yapıldı  

CHP İlçe Başkanı Bülent Metin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partili birçok üye katıldı. Toplantıya katılımın az olmasından yakınan CHP İlçe Başkanı Bülent Metin, tüm üyelere mesaj attıklarını belirterek, “Özellikle mesaj atmamıza rağmen katılım çok az. Toplantıları yapmasak muhtemelen çok fazla eleştiri yapacaklar, toplantıları yapıyoruz o zamanda katılım olmuyor. Ne yapacağımı ben de şaşırdım.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

İlçe Başkan Metin, konuşmasının devamında Pazar günü Çorlu Tren Kazası ile ilgili Kongre Meydanı’nda yapılan etkinlikle alakalı da konuştu. Metin, “1 yıl önce 8 Temmuz’da Çorlu Sarılar köyünde meydana gelen tren katliamında 25 canımız vefat etmişti. 100’e yakında yaralı vardı. Pazar günü Adalet nöbeti için Lüleburgaz’a gelmişlerdi. Her hafta bir adalet sarayının önünde 11-12 gün nöbet tutuyorlar. Pazar günüde adalet nöbeti sırası Lüleburgaz’daydı. Onlara destek amaçlı yanlarında olmaya çalıştık. Yaşadıklarını anlatmaya çalıştılar. Umutsuzluk karşısında susmayacaklarını, adaleti sonuna kadar arayacaklarını ve gerçek sorumluların hukuk önünde hesap vermesi konusunda kararlılığı kendilerinde gördük. 4 kişi şuanda bu olayla ilgili tutuklu, diğer gerçek suçlular sanki onlarla ilgili değilmiş gibi ne ifadeye ne savcı karşısına çıkartılmadı. Bu sanık olması gereken şahıslar bilirkişi olarak bu davada atanmışlar. Maalesef ülkenin adalet konusunda geldiği nokta bu.

“Ekrem İmamoğlu’na bağış yapacağız”

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bu adaletsizliği en son yaşayanlardan birisi aslında. Kazanmış olduğu seçim hiç bir sebebe uydurulamadan, kılıf bile bulamadan gerek YSK, gerek hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın baskısıyla ertelenen bir seçim ve bundan 13 gün sonra İstanbul’da sadece Büyük Şehir Belediye Başkanlığının oylanacağı bir seçim yaşayacağız. Bu seçimle ilgili daha önce Ekrem beye bağışta bulunmuştuk. Ancak gelen talep üzerine toplantı sonrası iş bankasına gidip bireysel olarak bağış yapılacak.” dedi.

Bayram tatilinde kazalardan 106 kişi öldü

Metin, konuşmasının devamında bayram tatilinde yaşanan kazalarla ilgili devam ederek, “Haberleri izlerken dikkatimi çekti Bayram Tatili boyunca maalesef terörün bile bu kadar zayiat verdiremediği Türkiye’de 9 günlük tatil boyunca 106 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 775 tanede yaralı var. Eğitim yüzdesi yüksek çağdaş bir ülke olan Türkiye Cumhuriyetinde böylesine kısa bir tatilde bile 106 tane canı kaybetmeyi ben anlamlandıramıyorum. İnsanlar belki de daha fazla kamu spotlarıyla bilgilendirilmiş olsalardı böyle olmazdı. Kamu spotları sadece seçim için kullanılmamaları, tüm kamuyu ilgilendirilen konularda bunlarında fazla kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Ben 106 canımıza Allah’tan Rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ergene Nehri’nin sularının tamamının kirli ve suların yarıdan fazlasının tükenmesi konusuna da değinen Başkan Metin, “Geçtiğimiz 4 Haziran Çevre Günüydü. Çevre Gününde bir rapor hazırlanmış. Rapor, Ergene Meriç havzasının sularının yarıdan fazlasının tükendiğini, bunun yanında tamamının kirli olduğuyla ilgiliydi. Biz senelerdir söylüyoruz. Trakya yağmalanıyor, sularımız çalınıyor diye. Kanser oranlarında Kırklareli 1.sıradaydı. Maalesef her geçen gün Trakya hayat konusunda bile zor yaşanır bir bölge haline geldi. Yaşadığımız günlerde bunun acısını daha fazla hissediyoruz.” dedi.

“Gençler korkuyor”

Toplantıda gençlerin daha fazla ön planda tutulması gerektiğini belirten bir partili üyeye karşı salonda bulunan CHP İzmir Lise Komisyonu Başkanı Anıl Gürel, Lüleburgaz’da gençlere yönelik yaptıkları anketlerle ilgili konuştu. Gürel, gençlerin ailelerinin çocuklarını ileride iş hayatını engelleme korkusu olduğunu ve bu nedenle çocuklarını siyasete sokmaktan çekindiklerini belirtti.

Murat Gerenli İstanbul’a gidiyor

Toplantıya katılan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için İstanbul’a gideceğini belirterek, “23 Haziran seçimleri öncesinde yarından itibaren birkaç gün İstanbul’da olacağım Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek olmak amacıyla. Her şey çok güzel olacak.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 08:49 tarihinde yazdırılmıştır.