Emniyet’ten telefon dolandırıcılığı açıklaması

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından en yaygın dolandırıcılık yönetimi olan “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” konusunda vatandaşları bilgilendirdi.
Emniyet’ten telefon dolandırıcılığı açıklaması  

İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Ülkemiz genelinde en yaygın olarak karşılaşılan dolandırıcılık yöntemi iletişim yoluyla dolandırıcılık şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıktı. Bu tip dolandırıcılık olaylarında şüpheliler gelişen teknolojik imkânları kullanarak mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmaktadırlar. Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olayları inşa edip, vatandaşlarımızın iyi niyetlerini ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırmaktadır.” denildi.

Açıklamanın devamında iletişim yoluyla dolandırıcılıkta en çok kullanılan ifadelere de yer verildi. Vatandaşların en çok dikkat etmeleri gereken ve dolandırıcıların en çok kullandığı ifadeler ise şu şekilde olduğu belirtildi; “FETÖ/PYD terör örgütüne adının karıştığı, Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, Bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, Hesaplarındaki paraların çekilerek devlet güvencesi altına alınacağı, Şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı gizli operasyon yürütüldüğü ve deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı, İkamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğundan bahislerle bir poşet veya çanta içerisinde konularak bertilen yere bırakılması gerektiği, Banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden banka hesabındaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılması gerektiği ve operasyon bitimi parayı iade edecekleri belirtilmektedir.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.