5. Balkan,Rumeli Trakya Buluşması 16 Haziran’da

Lüleburgaz Belediyesi ve BAL-GÖÇ Trakya tarafından 16 Haziran 2019 pazar günü 5.Balkan ,Rumeli Trakya Buluşması düzenlenecek. Bulgar sanatçı Preslava etkinlikte sahne alacak.
5. Balkan,Rumeli Trakya Buluşması 16 Haziran’da  

Lüleburgaz Belediyesi ve BAL-GÖÇ Trakya Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Balkan, Rumeli Trakya Buluşmasının bu yıl 5.si düzenlenecek. 16 Haziran 2019 pazar günü Lüleburgaz Kent Ormanı Sakızköy Korusu Piknik Alanı’nda gerçekleşecek etkinlik, Lüleburgaz ve çevresinde ikamet eden Balkan Göçmenlerini buluşturacak. Etkinlik kapsamında Lüleburgazlılar saat 10.00’da piknikte buluşacak.

Etkinlik programı saat 15.30’da protokol üyelerinin konuşmalarıyla başlayacak. Programda konuşmaların ardından Bulgaristan Karamanlar Beldesi Halk Oyunları ve Gösteri Ekibinin gösterilerini gerçekleştirmesi, Bulgaristan Haskovo Mineralni Bani Belediyesi Halk Oyunları ve Gösteri Ekibinin, Bulgaristan Haskovo Stambolovo Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi gerçekleşecek.  Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından YKKED Halk Oyunları Ekibinin gösterinin ardından gösteriler sona erecek.

Program kapsamında saat 17.00’da Balkanların Süperstarı olarak bilinen Bulgar sanatçı Preslava sahne alacak. Zorunlu göçün 30.yılı olmasıyla ayrı bir öneme sahip olan etkinlikte sahne alacak sanatçı Preslava’nın performansıyla Lüleburgazlılara eğlenceli anlar yaşatacak. Preslava’ya sahnede Dj nesh eşlik edecek.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 19:08 tarihinde yazdırılmıştır.