Bu gece Kadir gecesi

Lüleburgaz Müftülüğü, Ramazan ayının 27.gecesi olan, tüm Müslümanlar tarafından beklenen Kadir Gecesine dair açıklamalarda bulundu.
Bu gece Kadir gecesi  

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen, Müslümanlar için en hayırlı gece olan Kadir Gecesi yaklaşıyor. Lüleburgaz’da da binlerce vatandaş 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece olan Kadir Gecesi ibadetlerini yerine getirecek. Mübarek ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir Gecesi birçok camide dualar edilecek, namazlar kılınacak.

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü’nden Kadir gecesi ile ilgili yapılan açıklamada “ Dinimizce en önemli ve öncelikli olan gecelerden biri Kadir Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen tek gecedir. Ramazan ayı, kötülüklerden, günahlardan arınıp, hayırlara yönelmeye vesile,  Allah’ın rızasını kazanma ve manevi olgunluğa erişme fırsatıdır. Kadir gecesinin Rabbimiz tarafından lütfedilişi hususunda kitaplardaki rivayetlerden anlaşıldığı üzere biz Müslümanların ömürlerine ömür katan, sevapların çoğalmasını sağlayan bir gecedir. Kur’an-ı Kerim’de adının yer adlığı müstakil bir sureye de sahiptir. Bu sure Kadir Suresidir. Bu surede Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildiği Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğu, melekler ve ruhun Rablerinin izniyle yeryüzüne indikleri gecedir. Bu vesileyle tüm vatandaşarımızın Kadir Gecesi’ni tebrik eder, hayır ve sevaplara vesile olmasının, günahların bağışlandığı, sevapların kazanıldığı bir gece olmasını dileriz” ifadelerine yer verildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:05 tarihinde yazdırılmıştır.