Eşi için sergi açtı

Merhum eşine verdiği sözü tutmak isteyen Lüleburgazlı sanatçı Feride Günay tarafından hazırlanan “Umutla Yaşamak” isimli Kişisel Karma Sergi düzenlenen törenle açıldı.
Eşi için sergi açtı  

Lüleburgaz Belediye Hizmet Binası Fuaye Alanında 29 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’da “Umutla Yaşamak” isimli Kişisel Karma Sergi törenle açıldı. Açılış törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Sibel Pişkin ve çok sayıda davetli katıldı.

Kişisel Karma Sergi açılışında konuşan Başkan Murat Gerenli, “Yerel sanatçılarımız bizler için çok önemli. Sergiyi rahmetli eşinize adamışsınız. Kendisini rahmetle anıyorum. Verdiğiniz sözü tutuyorsunuz. Güzel bir açılıştan sonra sizin için daha iyi, daha güzel sergilerin olması dileğiyle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in kuzeni olan serginin sahibi Feride Günay, açılışın ardından konuklarına ve protokole sergiyi gezdirdi. Günay, törenin sonunda Başkan Murat Gerenli’ye LYKA’da açılan kütüphane için kitap ve Atatürk resimli tabak hediye etti.

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Günay, sergiyi 2016 yılında kaybettiği merhum eşi Oğuz Günay’a adadığını belirterek, “Eşim hayatta olduğu dönemde benim böyle bir sergi açma merakım olduğunu biliyor ve bana her zaman destek oluyordu. Umutla Yaşamak isimli sergimi 2016 yılında vefat eden eşim Oğuz Günay’a verdiğim sözü tutmak için açtım. Bu sergiyle 2017 yılından bu yana yaptığım 100’ün üzerinde eserimi sergiliyorum. Kurs öğretmenlerime ve belediyemize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sergimiz 2 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak. Tüm Lüleburgazlı sanatseverleri sergime bekliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 05:23 tarihinde yazdırılmıştır.