Lüleburgaz’da ki tüm öğrenciler sinemayla buluştu

Bercadia AVM’de bulunan Cineİstanbul Sinema Salonu, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği(SİSAY) tarafından Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile her yıl düzenlediği Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ etkinliği kapsamında, binlerce çocuğu sinemayla buluşturdu.
Lüleburgaz’da ki tüm öğrenciler sinemayla buluştu  

‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında Lüleburgaz ilçe merkezi, belde ve köylerinde bulunan ilkokullarda eğitim gören öğrenciler, Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan Cineİstanbul Sinema Salonu’nda film izledi. Lüleburgaz Belediyesi’nin de destek verdiği proje 24 Mayıs 2019 cuma günü başladı.

24 Mayıs tarihinde 8 okuldan 19 öğretmen ve 336 öğrenciyi sinemayla buluşturan Cineİstanbul sinema salonu 27 Mayıs 2019 pazartesi günü 8 okuldan 22 öğretmen ve 353 öğrenciyi misafir etti. 29 Mayıs 2019 çarşamba günü sona erecek etkinlikte öğrenciler Rafadan Tayfa isimli sinema filmini izlediler.

Etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Büyükkarıştıran İlkokulu 4-A sınıfı öğretmeni Sedef Dönmez Gürler “ Çok güzel bir proje gerçekleştiriliyor. Çocuklar akranlarıyla beraber film izlediklerinde çok eğleniyorlar. Şakalaşıyorlar, sinema salonundan kahkahalar yükseliyor. Yalnız veya aileleriyle film izlediklerinden çok farklılar elbette. İyi ki böyle bir proje gerçekleştirilmiş.” ifadelerini kullandı.

Cineİstanbul sinema salonu sahibi Cavit Gülhan ise “ Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük keyif alıyoruz. Cineİstanbul sinemaları olarak böyle projelere sıcak bakıyoruz. Biz Lüleburgaz’ın sinemasıyız. Küçükten büyüğe herkese hitap edebilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler devam edecek ve tüm öğrenciler sinemayla buluşacak.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 21:48 tarihinde yazdırılmıştır.