Aydın Ilgaz Eğitim İş’i ziyaret etti

“Hababam Sınıfı” isimli efsane kitabın yazarı Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, Lüleburgaz Eğitim İş Temsilciliğinde öğretmenlerle buluştu.
Aydın Ilgaz Eğitim İş’i ziyaret etti  

Lüleburgaz’a söyleşi için gelen Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz ve Yazar eşi Nilgün Ilgaz ile birlikte Lüleburgaz Eğitim İş Temsilciliğini ziyaret ederek öğretmenlerle buluştu. Babası ile yaşadıklarını anlatarak öğretmenliğin her dönemde zor olduğunu, mücadele gerektirdiğini belirten Aydın Ilgaz, mesleğini çok seven Rıfat Ilgaz’ın hem yazarlık hem öğretmenlik yaparak geçirdiği yıllarla ilgili anılarını Eğitim İş’li öğretmenlerle paylaştı.

Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın hayatı boyunca verdiği mücadelenin, yaşadığı zorlukların ve hayal kırıklıklarının en yakın tanığı olan Aydın Ilgaz, öğretmenlere hayatın her aşamasında mücadele etmenin zorunlu olduğunu belirtti. Özellikle genç okurlara Rıfat Ilgaz’ın tanıtılması konusunda eğitimcilere büyük iş düştüğünü belirten Aydın Ilgaz, 100 temel eser içerisinde bulunan kitapların öğrencilere mutlaka okutulması gerektiğini söyledi.

Lüleburgaz’da ilgiyle karşılanan Aydin Ilgaz bu ziyaretinde gençlerle ve eğitim camiasıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 01:29 tarihinde yazdırılmıştır.