Başkan Metin “Ayçiçeklerinde köse hastalığı çiftçiyi mağdur ediyor”

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından Haftalık Halk Toplantısı 27 Mayıs Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirildi.
Başkan Metin “Ayçiçeklerinde köse hastalığı çiftçiyi mağdur ediyor”  

CHP İlçe Başkanı Bülent Metin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya az sayıda partili üye katıldı. Başkan Bülent Metin, katılımın az olmasıyla ilgili tepkisini esprili bir şekilde “Herkes Ramazan Bayramı hazırlıklarında herhalde” şeklinde dile getirdi.

İlçe Başkanı Metin, açıklamasının devamında geçtiğimiz Pazar günü Belediye Meclis Üyeleri için Kırklareli’nde gerçekleştirilen eğitime de katılımın çok düşük olduğunu belirterek, “22 Mayıs’ta İl Başkanlığında parti okulumuzun 31 Mart’ta seçilen Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili eğitim çalışması vardı. Parti okulu temsilcimiz Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve 6 eğitmenle beraber bir eğitim programı yapıldı. Bu eğitim programına 27 Belediye Meclis Üyemizden sadece 4 tanesi katıldı. Aslında içi dolu ve gerçekten belediye meclis üyeleri için çok faydalı bir eğitim programıydı. Keşke bütün belediye meclis üyelerinin katılmasıyla gerçekleşseydi de sorunlara daha farklı yaklaşılabilirdi. Orada bir belediye meclis üyesinin nelerden sorumlu olduğu, hangi haklara sahip olduğu, belediye meclis üyesi ne yapar gibi gerçekten önemli eğitim anlamında bilgilendirme yapıldı. Diğer ilçelerden de toplam 130 küsur seçilmiş belediye meclis üyesinden 35 kişisi katıldı. Ne kadar acı bir şey ki 7 kişi eğitim için Ankara’dan geliyor ama katılım olmuyor.

“İstanbul’da oy kullanacak Lüleburgazlıların listesi var”

İstanbul seçimleriyle ilgili tartışmalar halen daha sürmektedir. Gerek AKP Genel Başkanı, gerek MHP Genel Başkanı, gerekse AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı fütursuzca söylemlerine devam etmektedirler. YSK’nın 250 sayfalık gerekçeli kararında hiç olmayan çalmayı, çırpmayı hala dillerinden düşürmüyorlar. Güvenilirliği tartışılan YSK’nın da gölgesi altında 23 Haziran’da bir seçim yaşayacağız. Bu seçimle ilgili ilçe başkanlığımıza genel merkezden gelen bir liste var. Lüleburgaz’da olup da İstanbul’da oy kullanacakların listesi. Bu akşam Kırklareli’nde saat 19.00’da ilçe başkanları toplantısı yapılacak ve bu seçimle ilgili ne yapılmasıyla ilgili kararlar verilecek.

“EYT ile ilgili Binali Yıldırımla görüşülmesini kınıyorum”

EYT ile ilgili Pazar günü Yenikapı’da miting düzenlendi. EYT büyük bir sıkıntı. Bende 5,5 yıl geç emekli oldujm değişen yasa yüzünden. Ama AKP ısrarla bunu çıkartmayacağını söylüyor. CHP olarak biz her ne kadar EYT’nin yanında olsak da tam anlamıyla olayın içine giremedik. Ama dün üzücü bir şey fark ettim. Binali Yıldırım ile görüşme yapıldı. Binali Yıldırım’ın şuan ki statüsü ne? Bununla görüşen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile EYT Başkanı hangi sıfatla onunla görüştüler. Binali Yıldırım mı EYT sorununu çözecek ya da neden Binali Yıldırım muhatap olarak seçildi anlamış değilim. Buradan da bu görüşmeyi yapan kişileri kınıyorum.

“Trakya’da Ayçiçeklerinde hastalık sıkıntısı var”

Şuanda Trakya’da tarımda özellikle Ayçiçekleriyle yaşanan bir hastalık sıkıntısı var. Aşağı yukarı 1 haftadır da gerek iftar yemeklerinde, gerekse diğer yapmış olduğum görüşmelerde çiftçilerle bu konuyu görüşüyordum. Ayçiçeklerinde köse hastalığı diye bir hastalık var. Bu tohumdan da kaynaklanıyor olabilir, yapılan işçilikle alakalı olabilir ama sonuçta ne olursa olsun burada mağdur olan bir çiftçi kesimi var. Ekonominin bu kadar kötü gittiği ve fiyat girdilerinin de yüksek olduğu tarımda çiftçiye bir nefes aldırılabilir mi, bunun çalışması yapılıyor mu, gerek devlet tarafından, gerek ilgili kooperatifler tarafından. Bununla ilgili birilerinin açıklama yapması gerekiyor. Ama şuanda muhatabı kim, çiftçiler bu mağduriyeti nasıl karşılanacak bilmiyorum ama bir şekilde bunun gündeme gelmesi gerekiyor. Başta Ziraat Odaları ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi gerekli çalışmaları yapıp çiftçinin zararı konusunda ne gerekiyorsa yapılması gerekir.

“Babaeski’de balık ölümleriyle ilgili 640 bin TL ceza kesilmiş”

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Babaeski’deki balık ölümleriyle ilgili STK’lar bir basın açıklaması yapıldı. Bende görüştüm bu konuyla ilgili olarak. Çiftliklerdeki hayvan dışkılarının atılması fakat diğer bir söylenen de hayvanlara sürülen kimyasal maddelerin hayvan idrarlarıyla beraber çekilip dereye boşaltıldığı söyleniyor. Çiftlik sahibine 640 bin TL civarında bir ceza kesilmiş. Ama ceza ile bu işin kapatılması doğru değil. Çünkü çiftlik sayısı oldukça yüksek, bir çiftlikte oluyorsa diğerlerinde de olabilir. Maalesef Trakya bu şekilde elden gidiyor fakat biz hala çiftliklere sahip çıkmaya devam ediyoruz.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 07:25 tarihinde yazdırılmıştır.