Dünya Süt Günü kutlandı

Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli Süt Üreticileri Birliği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikle Dünya Süt Günü kutlandı.
Dünya Süt Günü kutlandı  

Lüleburgaz’da Dünya Süt Günü olması dolayısıyla 24 Mayıs 2019 cuma günü Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli Süt Üreticileri Birliği iş birliğiyle kutlama etkinliği düzenlendi. Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen kutlamalara Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Aytül Çiloğlu, Kırklareli Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demircan, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer katıldı.

Etkinlikte Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Aytül Çiloğlu ve Kırklareli Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demircan konuşma gerçekleştirdi. Demircan” Beslenme açısından mükemmel gıda olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı için büyük önem taşır. Kemik gelişimi ve vücudun şeklinin oluşmasının teme taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein ve minerallerle zihinsel gelişimde önemli rol oynar. Yıllık kişi başı süt tüketiminde Avrupa Birliği ülkelerinde 80 kilogram civarındayken bizde 25-30 kilogram civarında. Ülkemiz Avrupa’nın çok altında bu sebeple halkımızı bilinçlendirmek amacıyla Dünya Süt Günü’nde etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

Etkinlik kapsamında çocukların koroları ve gösterileri gerçekleşti. Etkinliğe katılanlara süt, yoğurt ve dondurma ikramında bulunuldu.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 10:59 tarihinde yazdırılmıştır.