Vali Osman Bilgin 19 Mayıs’ı kutladı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vali Osman Bilgin 19 Mayıs’ı kutladı  

Vali Bilgin, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100. yılını hep birlikte kutlamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'da başlattığı Kurtuluş Mücadelesi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır.

Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir.

Sevgili Gençler, sizlere düşen en büyük görev bu aziz vatanı geliştirerek, güzelleştirerek gelişmiş bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan sizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek en başta gelen görevinizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Kırklareli’li hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 08:32 tarihinde yazdırılmıştır.