Pazar yeri açılıyor

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, Lüleburgaz’da Pazar yerinin yeniden açılacağını söyledi.
Pazar yeri açılıyor  

Gökhan Kaya Atay yaptığı açıklamada; “Semt pazarlarımız, alışveriş kültürümüzün tarihi dokusunu oluşturmaktadır. Bu kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla önümüzdeki süreçte kentimizin çeşitli noktalarına semt pazarları inşa ederek, halkımızın daha düzenli alış veriş yapabileceği ve kolaylıkla ulaşabileceği alanlar oluşturuyoruz ve oluşturmaya da devam edeceğiz. Bu süreçte en önemli ilkelerimiz olan şeffaflık ve katılımcılıktan asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz.

Lüleburgaz Belediyesi kanun ve yönetmeliklere göre yönetilmekte olup, pazar yerlerinin kurulması, işletilmesi, taşınması, kapatılması, yönetimi ve denetimi de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik’ hükümlerince düzenlenmiştir. İlgili yönetmelik gereğince, imar planında semt pazarı olarak belirlenen 8 Kasım Mahallesi Eski Müsellim Caddesinde semt pazarı kurulabilmesi için Ticaret İl Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası, Ziraat Odası, Tüketici Hakları Derneği yetkilileri ve Belediyemizin ilgili birim amirleri ve başkan yardımcılarından oluşan “Pazar yeri kuruluş komisyonu” kurularak oybirliği ile söz konusu alanda semt pazarının kurulmasına karar verilmiştir.

Belediye Encümeninin 24/04/2019 tarih ve 409 sayılı kararı ile; 8 Kasım Mahallesi Eski Müsellim Caddesi adresinde kurulacak olan Semt Pazarı yeri için; 1 adet bay wc, 1 adet bayan wc, 1 adet güvenlik noktası ve pazar alanını çevreleyen yürüyüş alanı ile 1045 metrekare otopark alanı, 4 m x 2,25 m ebatlarında 6 adet balıkçı, 2m x 1,5 m ebatlarında 80 adet üretici, 4 m x 1,5 m  (6 m2) ebatlarında 78 adet meyve-sebze ve gıda, 4 m x 1,5 m(6 m2) ebatlarında 63 adet tuhafiye-giyim-tekstil tezgah alanının belirlendiği toplam 227 adet tezgah yerleşim planı onaylanarak tahsis edilmesine, pazar kuruluş günlerinin, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günü olarak uygulanmasına, açılış – kapanış saatlerinin 01 Mayıs – 30 Eylül tarihleri arasında 08:30 – 21:30 saatleri olarak, 01 Ekim – 30 Nisan tarihleri arasında 08:30 – 19:30 saatleri olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Pazar yeri yerleşim planı, yönetmelikte belirtilen hizmet tesislerini içerecek şekilde hazırlanarak Belediye Encümeni kararı ile onaylanır, pazar yerleri kuruluş günü de Belediye Encümenince belirlenir. Yerleşim planı onayı ile pazar kuruluş günlerinin belirlenmesiyle ilgili tek yetkili Belediye Encümeni’dir. Buna rağmen Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Esna Odasına, semt pazarında yer tahsisi yapılacağından yerleşim planı, tezgâh m2 ebatları ve pazar kuruluş günlerinin belirlenmesiyle ilgili 03.12.2018 tarihinde yazılı olarak görüşleri sorulmuş fakat bu konuyla ilgili tarafımıza herhangi bir geri dönüş olmamıştır. Bunun dışında yapılan toplantılarda birçok STK’nın sözlü olarak görüşleri alınarak ortak bir paydada çözüm üretilmesine özen gösterilmiştir.

Lüleburgaz Belediyesi, her türlü kişisel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve yönetim anlayışıyla, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini artırmak için sarsılmaz azim ve kararlılıkla çalışmaktadır. Bütün bu görevleri yerine getirirken insan haklarına saygı, şeffaflık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden asla taviz vermeyecektir.” Dedi.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 12:50 tarihinde yazdırılmıştır.