Lüleburgaz Lisesi Doğa için yürüdü

Lüleburgaz Lisesi öğrencileri tarafından farkındalık yaratmak amacıyla doğayı koruma etkinliği gerçekleştirildi.
Lüleburgaz Lisesi Doğa için yürüdü  

Lüleburgaz Lisesi’nin Yeşili ve Doğayı Koruma Kulübü, Atatürkçü Düşünce ve İnsan Hakları Kulübü ve Satranç Kulübü işbirliğinde doğa için yürüyüş yapıldı. Farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde Lise bahçesinden çıkarak İstanbul Caddesi, Zübeyde Hanım Parkı ve Fatih Caddesi istikametinde yürüyüş yaptı. Sonrasında Kongre Meydanına geçen öğrenciler burada bir basın açıklamasında bulundular.

Lüleburgaz Lisesi adına basın açıklamasını 10/C sınıfı öğrencisi Asude Göğüslü okudu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Anayasamızın 56.maddesinde ve uluslararası çevre koruma sözleşmelerinde ‘Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu’ kesin hükmü olarak belirtilmiştir. 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 3. maddesinde de çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevi olup başta idare, meslek odaları, birlik ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesi ile görevli olduğu hüküm altına alınmıştır.

Evde, işte, okulda, yolda, her yerde üretirken, tüketirken atık çıkarıyoruz. Gezegenimizi kirletiyor ve iklimimizi değiştiriyoruz. Bu nedenle atık yönetimi şart. Çöpte bizleri bekleyen cevheri fark edip, geleceğe geri dönüşümün ekonomik gücüyle ilerlememiz gereklidir. Lüleburgaz Lisesi gençleri olarak tüm halkımızı bizimle birlikte şehrimizi korumaya davet ediyoruz.” dedi.

Lüleburgaz Lisesi İngilizce Öğretmeni Burcu Tuna, etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğini belirterek, Lüleburgaz Belediyesi’nden de okula geri dönüşüm kutuları isteyeceklerini belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 06:17 tarihinde yazdırılmıştır.