Klasik Araçlar 18 Mayıs’ta Uzunköprü’de

8. Uluslararası Meriç Rallisi, 18 Mayıs Cumartesi günü Uzunköprü’de gerçekleşecek.
Klasik Araçlar 18 Mayıs’ta Uzunköprü’de  

Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu üç ülkede düzenlenen organizasyonda klasik araçların Türkiye ayağı Uzunköprü’de gerçekleşecek.

“Bir Nehir Üç Ülke” sloganı ile Balkan ülkeleri arasında Bulgaristan Plovdiv (Filibe) şehrinden başlayacak olan ralli, Yunanistan Alexandrapolis (Dedeağaç) şehrinde çeşitli etkinlikler ile devam edecek. İpsala Sınır Gümrük Kapısı’ndan giriş yaparak ilçemize gelecek araçlar, İnönü Caddesi üzerinde rallinin son etabı olan “Hız Etabı”nı gerçekleştirecekler. Etap sonrası araçlar Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenecektir.

UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan tarihi köprümüz Uzunköprü üzerinden geçerek Edirne’ye gidecek klasik araçlar, tarihi köprümüzün görsel olarak medyada yer alması sağlanarak uluslararası platformda görünürlüğü ve reklamı için de olumlu bir gelişme olacaktır.

Bundan önceki senelerde olduğu gibi bu yılda VIII. Uluslararası Meriç Rallisi’nin koordinatörlüğünü Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Kuruçay yönetecek. Üç ülke organizatörleri ile yıllardır kurduğu dostane ilişkiler sayesinde bu yılda rallinin Türkiye ayağı Uzunköprü’de yapılacak.

18 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 12.30’da Çakıcı Otel önünde gerçekleşecek etkinliğe tüm Uzunköprü Halkını davet eden Belediye Başkanı Özlem Becan, “Yıllardır gerçekleşen bu etkinliğe bu yıl yeniden Belediyemiz olarak destek veriyoruz. Üç ülkede, üç şehirde gerçekleşen bu etkinliğin bağlarımızı güçlendirdiğini ve sosyal anlamda da bize değer kattığını eklemem gerekiyor. Klasik araba etkinliği Uzunköprü’de her yıl merakla beklenen bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. Belediye ve diğer kurumların bu etkinliğe sahip çıkarak ilçemizin uluslararası alanda değer görmesini de bir şans olarak görüyorum.” dedi.

Haber Merkezi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 01:24 tarihinde yazdırılmıştır.