Erol Özgür ve Ertan Bayer festivale katıldı

Bulgaristan’ın Topolovgrad şehrinde 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü 24. Uluslararası Velko Kanev Uluslararası Amatör Komedi Tiyatroları Festivali başladı.
Erol Özgür ve Ertan Bayer festivale katıldı  

Lüleburgaz’dan da Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ertan Bayer, Festival Komitesi’nin davetlisi olarak festival açılışına katıldı.

 

Festival açılışının ardından davetliler Toplovgrad Tiyatro Ekibi’nin bu yol için hazırladığı yeni oyun olan “Her Şey iyi” isimli oyunu izledi.

 

Bulgaristan’ın Hükümeti’nin bakanlık düzeyinde katıldığı festivale çevre il ve ilçelerden Belediye Başkanları ve Valiler de katıldı.

 

Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov, Belediye Başkan Yardımcısı Margarita Georgieva, Toplovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trfion Lambov, Toplovgrad Belediyesi Kültür Müdürü Krasimira Yatakchıeva, Topolograd Halk Eğitim Merkezi Sekreteri Rayna Atanasova, Topolovgrad Tiyatro Grubu Yönetmeni Valço Yanev davetlileri şehir meydanında karşıladı.

 

Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifon Lambov yaptığı açıklamada; “Bu yıl festivalimize Bulgaristan dışından Kanada, Ukrayna, İspanya, Sırbistan, Moldova’dan tiyatro ekipleri ve Bulgaristan içinden de 19 ekip katılacak. 19 Mayıs 2019 günü sona erecek olan festivalda 12 ödül verilecek. Daha önce Türkiye’den ekiplerimiz burada sahne aldı. Biz son üç yıldan beri Lüleburgaz’da oyunlarımızı sahneliyoruz. Lüleburgaz Belediyesi, Büyükkarıştıran Belediyesi, Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği ile güzel diyaloglarımız var. Biz Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Murat Gerenli’yi festival süresince kalması için davet ettik. Ancak kendisi yoğun olduğu için katılamadı. Ama Lüleburgaz heyeti Belediye ve Dernek bazında katıldı. Kendilerini ağırlamaktan onur duyduk. Katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ertan Bayer Bulgaristan’dan Toplograd’ta bir gece kaldıktan sonra Lüleburgaz’a döndü.

 

Buğra KAYA   

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 08:32 tarihinde yazdırılmıştır.