‘Genç Yetenekler’ eserlerini sergiledi

Emrullah Efendi Ortaokulu tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olması dolayısıyla ‘Emrullah Efendi Ortaokulu Genç Yetenekler Resim Sergisi’ açıldı.
‘Genç Yetenekler’ eserlerini sergiledi  

Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezi Etkinlik Alanı’nda 15 Mayıs 2019 çarşamba günü düzenlenen serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Ulus, Emrullah Efendi Ortaokulu Müdürü Ahmet Oruç, Hürriyet Ortaokulu Müdürü Murat Kaya, Emrullah Efendi Ortaokulu Resim Öğretmenleri Nilgün Kaya, Tülay Çetintaş, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Emrullah Efendi Ortaokulu Müdürü Ahmet Oruç, Hürriyet Ortaokulu Müdürü Murat Kaya ve Bercadia AVM Müdürü Erkan Genç’in açılış kurdelesini kesmesiyle sergi Lüleburgazlıların ziyaretine açıldı. Sergide yağlı boya, sulu boya, akrilik ve kara kalem çalışmalarından oluşan yaklaşık 100 eser sergilendi.

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Emrullah Efendi Ortaokulu Resim Öğretmeni Nilgün Kaya “ 40 dakikalık ders saati içerisinde ilgili elimizden geldiğince dersleri boş geçirmeden tüm teknikleri çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Gerçekten iyi işler çıkıyor. Her türlü tekniği, yağlı boya, sulu boya, akrilik, kara kalem çalışmalarını çocuklarımız kendi gayretleriyle yaptılar. Yönlendirme yapmadık. Sürrealist çalışmalar ve üç boyutlu çalışmalar da var.” dedi.

Emrullah Efendi Ortaokulu Resim Öğretmeni Tülay Çetintaş ise“ Serginin adını özellikle Genç Yetenekler olarak belirledik. Keşfedilmesi gereken öğrencilerimiz vardı. Bunu Lüleburgazlılara göstermek istedik. Öğrencimize ulaşmaya çalışıyoruz. Her çocuk yetenekli doğar. Buna inanıyorum ve bunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda bu sergi ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 10:22 tarihinde yazdırılmıştır.