Olcay Kaya veryansın etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Olcay Kaya, Lüleburgaz’da yılan hikâyesine dönen çevre yolu yapımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Olcay Kaya veryansın etti  

Lüleburgaz’da trafik çilesinin bir türlü bitmediğini, yapılması gerekenler için bir adım atılmamasından dolayı sıkıntı yaşandığını söyleyen CHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Olcay Kaya, verilen sözlerin yerine getirilmemesinin Lüleburgaz halkını üzdüğünü belirtti.

Açıklamalarını sürdüren CHP İl Başkan Yardımcısı Olcay Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, Meclis Başkanı, şuanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve yıllardır bakanlık yapmış olan Binali Yıldırım ve Vali’ye verdiği sözlerden dolayı güvenmeyeceksek kime güveneceğiz. Lüleburgaz halkının çevre yolu hizmetini alabilmesi için birilerinin kamyonun veya otomobilin altında mı kalması gerekiyor. Lüleburgaz ilçemiz, Kırklareli ilimizden nüfus ve yüz ölçümü olarak daha büyük olmasına rağmen hala çevre yolu yapılmıyor. Lüleburgaz trafiği çevre yolu yapımı gerçekleşmediğinden dolayı arapsaçına dönmüştür. Çevre İlçelerimiz Çorlu, Babaeski, Çerkezköy, Havsa’da çevreyolu var, Kuleli ve  Necatiye köylerinde bile çevreyolu var fakat Lüleburgaz’da yok. Fabrika servisleri ve ağır tonajlı kamyon, tır gibi araçlar çevreyolu olmadığından Lüleburgaz trafiğine girerek hem tehlike arz ediyor hem de trafiği arapsaçına çeviriyor. Ölümlerden bıkan duyarlı vatandaşlar 2017 yılının Ağustos ayında çevreyolu için imza kampanyası başlattı. 2 Ocak 2018’de Kırklareli’ne gelen Binali Yıldırım çevre yolu yapımı için söz verdi. 29 Ağustos 2018’de açıklama yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise çevre yolunun yakında olacağını söylemişti. 8 Mayıs 2019 tarihinde çevreyoluna namına yapılan veya açıklanan hiçbir şey yok. Bunun sorumlusu iktidar mı? Yerel yönetim mi? Devlet mi? Ya da bunun suçlusu Lüleburgaz halkı mı? Neden mi Lüleburgaz halkı denilecek olursa çünkü rekor oyla CHP yeniden Belediye Başkanlığı çıkardı ya ondan olabilir.” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 22:31 tarihinde yazdırılmıştır.