CHP’de halk toplantısı yapıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından haftalık halk toplantısı 13 Mayıs Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirildi.
CHP’de halk toplantısı yapıldı  

CHP İlçe Başkanı Bülent Metin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili üye katıldı. İlçe Başkanı Bülent Metin, yaptığı açıklamada “Bugün Soma’da 301 madencinin ölümünün 5.yılı. Her ne kadar belirli kişiler ceza almış olsa da esas sorumlular adaletin önüne çıkmadı ve çıkmamaya da devam edecek. Daha önceki katliamlarda olduğu gibi. Geçen yıl Çorlu’daki Tren Kazası, onlara göre kaza bize göre katliam, onunda birinci yılı yaklaşıyor. Bu konuyla ilgili sadece alt yöneticilerden 4 kişi şuanda sorgu aşamasında. Esas failleri yine perde arkasında ve yine adaletin dışında. Bahsettiğim iki konu bile Türkiye’de adaletin ne kadar önemli olduğunu, hukuk’un ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir.” dedi.

Başkan Metin, İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasıyla ilgili olarak ise “Adalet, hukuk her birimize elbette ki her zaman lazım olabilir. Ama maalesef adaletsizlik İstanbul seçimlerinde de kendini gösterdi. 31 Mart’ta yapılan İstanbul seçimlerinde halkın iradesine ipotek koyularak Ekrem İmamoğlu’nun 16 gün sonra almış olduğu mazbatası bile hukuksuz bir şekilde hiçbir şeye yakışmadan elinden geri alındı. Ne hikmetse aynı zarfın içinde 4 oy pusulasının bir tanesi şaibeli, diğer 3 tanesi tertemiz, analarının ak sütü gibi helal diye nitelendirilerek İstanbul seçimleri ertelendi. 23 Haziran’da da İstanbul seçimleri tekrar yapılacak. CHP’nin İstanbul seçimlerinin tüm ilçelerde yapılmasıyla ilgili itirazı da bugün muhtemelen gündeme alınacak YSK tarafından. Ama şunu belirtmeden de geçemeyiz. Bu YSK’nın tüm ilçelerde seçim yapılması noktasında karar vereceğine olan inancımız da maalesef yok. İnşallah bizi yanıltırlar. İnşallah bir önceki vermiş oldukları adaletsiz, hukuksuz kararı iptal edip tüm ilçelerde de bu seçimin yapılması doğrultusunda karar vermesini bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

CHP’li üyeler ayrıca gazetemizde köşe yazan İlyas Şen’in Atatürk’e ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 23:47 tarihinde yazdırılmıştır.