Oyun Festivaline büyük ilgi

Lüleburgaz İnovasyon Merkezi (LİMER) girişimlerinden Dystopia Studios ile Lüleburgaz Belediyesi işbirliğinde 11 Mayıs Cumartesi günü “Lüleburgaz Oyun Festivali” gerçekleştirildi.
Oyun Festivaline büyük ilgi  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) gerçekleştirilen Oyun Festivalinde 17 takım, LİMER’de üretilen iki oyunu oynadı. Bu festivalle Trakya’da bir ilk de yaşandı. Lüleburgaz Oyun Festivali, Trakya’da bağımsız oyun geliştiricileri tarafından geliştirilen oyunların turnuvalarının yapıldığı ilk e-spor etkinliği olması ve oyunların Lüleburgazlı gençler tarafından geliştirilmiş olması bakımından ilk festival olma özelliğini taşıyor.

Oyun festivali aracılığı ile yerli olarak geliştirilen bağımsız oyunların gençlere sunulması ve bir turnuva organizasyonu ile hem gençlere kentimizde üretilen ürünleri deneme fırsatı vermek, hem de tüketen bir toplumdan üreten bir topluma geçişte gençleri bilinçlendirmeye başlamak hedeflendiği belirtildi. Etkinliğe misafir konuk olarak Oyunder Başkanı Tansu Kendirli, Twitch Yayıncıları ve E-spor oyuncuları Hilal Alkan ve Berk Yorgun katıldı. Misafir konukların katılımı ile turnuvaların öncesinde “Türkiye’de E-Spor ve Oyun Sektörü” konu başlığında söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide E-Spor’un dünü bugünü ve geleceği konuşuldu. Festivalde LİMER girişimlerinden Rakarnov Studios‘un geliştirdiği “Polyfield” ve Dystopia Studios’un geliştirdiği “Escape From Nightmare” oyunlarının oynandığı iki farklı turnuva düzenlendi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 10:32 tarihinde yazdırılmıştır.