Engelliler Haftası kutlandı

Lüleburgaz Engelliler Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Tören Alanı’nda (Eski Hükümet Binası Önü) tören düzenlendi.
Engelliler Haftası kutlandı  

Törene Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İYİ Parti İlçe Başkanı Sibel Pişkin, Lüleburgaz Engelliler Derneği Yönetimi ve Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Tören Lüleburgaz Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Baskın tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başladı.

Törene yağmur bile engel olamadı

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen törende İşaret Dili Kursuna giden İstiklal İlkokulu öğrencileri İstiklal Marşını işaret diliyle okudu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Lüleburgaz Engelliler Derneği Üyesi Umut Kardeş tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma gerçekleştirildi. Kardeş, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası diğer özel ve güzel günler gibi coşku ile kutlanacak bir hafta olmamasına rağmen 10 Mayıs, ülkemizde engellilerin yaşadıkları sorunları ve uzun yıllardan beri sürmekte olan hak mücadelesinin görünür kılınmasını sağlayacak engelliler hakkında farkındalık yaratacak bir haftanın başlangıcıdır. Ülkemizde engelliler görme, işitme, bedensel, zihinsel vb. olmak üzere yaklaşık nüfusun %12’sini oluşturmaktadır. Ve maalesef bu kesim çeşitli nedenlerden dolayı ulaşım, ortak alan kullanımı, iş hayatında uğranılan ayrımcılık gibi hak ve özgürlüklerden kısıtlamalarla yaşamak zorunda bırakılmaktadır. Engelli bireylerin en büyük beklentisi kimsenin yardımına muhtaç olmadan yaşamlarını devam ettirebilmektir. Umarız hep beraber yarattığımız engellerin hiç olmazsa bir kısmını ortadan kaldırdığımız bir dünyada yaşamayı becerebiliriz.” ifadelerinde bulundu. Konuşmanın ardından tören sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 15:44 tarihinde yazdırılmıştır.