Tek tip kıyafet kaldırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi Gazetede yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık kıyafetin serbest olacağını duyurdu.
Tek tip kıyafet kaldırdı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce konuyla ilgili açıklama yapmazken “ Milli Eğitimi Bakanlığı tarafından yeni yönetmelik resmi gazetede yayımlandı. Bizim bu konuda yapacak bir açıklamamız yoktur” demekle yetindi.
Resmi Gazetede yayımlanan yeni yönetmeliğe göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacak. Ancak, velilerin en az yüzde 60’nın onayıyla, özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek.
Kur’an dersinde türban
Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek.
Okul içinde baş açık
Yönetmelikte diğer bir madde de, “Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz” ifadesi yer aldı.
Mevcut kılık kıyafet uygulaması 2012- 2013 öğretim yılı sonuna kadar devam edecek ve yeni uygulamaya önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlanacak. Türban uygulaması ise hemen uygulamaya konulacak. Öğrenciler, 2012- 2013 ve daha önceki öğretim yılları için okul yönetimlerince belirlenen önlük veya okul üniformalarını 2013- 2014 öğretim yılında da giyebilecek.
Önümüzdeki yıl başlayacak olan yeni uygulamanın getireceği artılar ve eksiler ise şimdiden merak konusu
Gökhan KAN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:09 tarihinde yazdırılmıştır.