Trafik Haftası kutlandı

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla Lüleburgaz Tören Alanında (Eski Hükümet Binası) tören düzenlendi.
Trafik Haftası kutlandı  

8 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’da gerçekleştirilen Trafik Haftası törenine Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Günsel Solak, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömür Gökmen, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı 5.Trafik timinde görevli Üst Çavuş Tevfik Ali Birinci yaptı.

2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edilmiştir. Emniyet ve Jandarma trafik ailesi olarak bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaklar ilkesinden yola çıkarak aylık trafik planlamalarımızda okul seminerlerine ağırlık verdik. Milli Eğitim Bakanlığı trafik dedektifleri, şoför amca projesiyle eğitim faaliyetlerimize destek vermiş olduk. Bunun yanı sıra 100 günlük eylem planında Trafik Eğitim ve Trafik uygulamaları da alınınca tüm devlet kurum ve kuruluşları bu faaliyetlerde yanımızda yer almış oldu. 2018 yılından bu yana eğitim faaliyetleri sonucunda 5 bin 500 sürücüye ulaştık. Kullandıkları araçların uyacağı kendine has kurallar üzerinde durduk. Eksiklerini gidermelerinde yardımcı olduk. İcra ettiğimiz trafik kontrollerinde sadece sürücüleri değil, yolcuları da kontrol ettik, eksikleri konusunda bilgilendirdik. Seyyar radar uygulamaları ile hız limitlerine sürücülerimizin riayet etmesine yardımcı olduk. Trafik dedektifleri ve Şoför Amca projesi kapsamında okullarımızda 9 bin 165 öğrencimize ulaşarak emniyet kemeri ve temel trafik kuralları konusunda bilgi verdik. Trafik kurallarına uymayan anne, babalarını ihbar eden küçük trafik dedektiflerimiz oldu. Halkımıza verdiğimiz seminerler ve broşürler sonucunda meydana gelen kazalar bir önceki yıla oranla %40, kaza anında ölümler ise %12 azaldı. Trafikle olan mücadeleler devam edecektir.” dedi.

Üst Çavuş Tevfik Ali Birincinin konuşmasının ardından okullar arası düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Hamitabat Nazmi Uçak Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Mehmet Can Güngöray, “Trafik” adlı şiirini okudu. Daha sonra okullar arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında Düvenciler Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi Selen Avcu “Son Pişmanlık” isimli kompozisyonunu okudu.

Tören Trafik Haftası için yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi önünde açılan tanıtım stantlarının protokol ve öğrenciler tarafından ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 07:39 tarihinde yazdırılmıştır.