Lüleburgaz Lisesi’nde bilim projeleri sergilendi

Lüleburgaz Lisesi tarafından 8 Mayıs 2019 çarşamba günü okulun spor salonunda TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleşti.
Lüleburgaz Lisesi’nde bilim projeleri sergilendi  

Lüleburgaz Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Önder’in sunumunu gerçekleştirdiği Bilim Fuarı’nın programına Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, Lüleburgaz Cumhuriyet Savcısı Emine Aslı Yıldız, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Lüleburgaz Lisesi’nin Proje Danışma Öğretmeni Gülsevin Küpçü, konuşma gerçekleştirerek bilim fuarı ve fuarda sergilenen projelerle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Proje Koordinatörü Gülsevin Küpçü, fuarda fizik alanında 5, dil ve edebiyat alanında 3, tarih alanında 1, coğrafya alanında 1, matematik alanında 2, kimya alanında 5, biyoloji alanında 2, teknoloji ve tasarım alanında 1 olmak üzere 20 projenin 64 öğrenci tarafından hayata geçirildiğini belirtti.

Bilim insanları gösterisinin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan ve Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Başsavcı Saçkan ile Milli Eğitim Müdürü Çetin, projeleri tek tek inceledi. Fuarda Zeynep Çınar, Gaye Çelik ve Hüseyin Serter tarafından yapılan Nöroplastisite ve Nurşah Sağlam, Eda Birsan, Zuhal Ünsal’ın İyot Saati Deneyi isimli projeleri  ilgi gördü.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 10:59 tarihinde yazdırılmıştır.