Türk Ocakları’nda Gagauzlar anlatıldı

Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi’nin bu haftaki konuğu Ukrayna’nın Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tudora Arnaut oldu.
Türk Ocakları’nda Gagauzlar anlatıldı  

Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi’nde bu haftaki ocakbaşı sohbetinde, Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tudora Arnaut’un konuşmacı olarak katılımıyla “Gagavuz Folkloru” konusu işlendi. Program, Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi Başkanı Emrah Gültekin’in açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Tudora Arnaut’un sunumuyla devam etti.

Doç. Dr. Tudora Arnaut,  “Ben kendimi halkıma adadım” sözleriyle başladığı sunumunda Ukrayna’da yaşayan Gagauzların tarihçesi, gelenek ve görenekleri, Gagauzların var olma mücadelesi, Gagauzların yaşadığı zorluklar, kendisinin Gagauzların milli kimliklerini kourma ve yaşatma adına yaptığı çalışmalar ile Mustafa Kemal Atatürk’ün kendileri için ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Programda Doç. Dr. Tudora Arnaut, Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülen Hünerli’ye Gagauzlarla ilgili yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Teşekkür belgesi verdi. Lüleburgaz Türk Ocakları’na da şiir kitabını hediye eden Doç. Dr. Tudora Arnaut’a Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi Başkanı Emrah Gültekin tarafından verilen teşekkür belgesi, plaketin ardından şeref defterinin imzalanmasıyla program sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 00:23 tarihinde yazdırılmıştır.