Sokollu Camii’nde Ramazan hazırlıkları yapıldı

Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa Camii’nde Ramazan ayının gelmesi vesilesi ile temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi.
Sokollu Camii’nde Ramazan hazırlıkları yapıldı  

Lüleburgaz’ın tarihi simgelerinden birisi olan Sokollu Mehmet Paşa Camii’nde Ramazan ayı için hazırlıklar tamamlandı. Cami’nin iç ve dışı görevliler tarafından temizlenirken, haşereler için ilaçlama, otların biçimi ve elektrikli aletlerin (ses cihazları, aydınlatmalar) bakımı yapılarak eskiyen veya bozulan kısımları tamir ettirildi. Ayrıca Ramazanda cemaatin artması düşünülerek ek namaz kılma yerlerinin hazırlıkları yapıldı. Camii Yönetimi ile Lüleburgaz Belediyesi’nin çalışmalarıyla da Ramazan ayında artan dilencilik için çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Her akşam farklı hoca vaaz verecek

Cami Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir hoca vaaz verecek ve bu vaazlar ilçede ve köylerinde bulunan tüm camilerde dinlenecek.

Ramazan boyunca iftar verilecek

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden iftar yemekleri ise Sokollu Camii’nde bu yılda verilecek. Rumeli Yardımlaşma Vakfı ile Sokollu Yardımlaşma Vakfı’nın katkılarıyla hayırsever vatandaşlar tarafından verilecek iftarlar Ramazan ayı boyunca her akşam olacak.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 23:36 tarihinde yazdırılmıştır.