Yayınımız ses getirdi Şeker depolarına Belediye talip

Lüleburgaz’da atıl durumda bulunan Şeker Depoları ile ilgili olarak 27 Nisan 2019 Pazartesi günü yapmış olduğumuz “Şeker Depolarının hali ne olacak?” başlıklı haberimiz kamu oyunda ses getirdi.
Yayınımız ses getirdi Şeker depolarına  Belediye talip  

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Şeker Depolarının yerini Lüleburgaz halkına kazandırmak istiyoruz. Buraya “Yaşlı Bakımevi” ve “Konukevi” yapmak istiyoruz. Gerekli yasal müracaatları başlattık” dedi.

 Lüleburgaz Belediye Başkan Murat Gerenli yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Özel bakıma ihtiyaç duyan yaşlıların bakım ve korunmalarını sağlamak amacıyla, yaşlı ve bakıma muhtaç insanların, yaşamlarının daha kaliteli bir hale gelmesi ve aynı yaş grubundaki insanlarla vakit geçirerek yalnızlığından arındırılması maksadıyla, şehir merkezinde, ulaşılabilir bir konumda "Yaşlı Bakımevi" ve "Belediye Konukevi"ne ihtiyaç duyulmuştur. Bu kapsamda; Tasdikli imar planında "Belediye Hizmet Alanı"nda kalan söz konusu 334 ada 8 parsel numaralı taşınmazda; imar planındaki kullanım amacına uygun olacak biçimde Lüleburgaz da yaşayan yaşlılarımızın, sıcak bir ev ortamı ile yeni bir çevre içinde dostluklar edinerek, gerektiğinde sağlık yardımı da alarak muhtaç olma duygusu taşımadan, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam maksadıyla "Yaşlı Bakımevi" ve "Konukevi" yapılmak istenmektedir. Gerekli Yasal Müracaatlar başlatılmıştır” dedi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 02:41 tarihinde yazdırılmıştır.