Ataköylü Serkan Turhan Edirne’de ikinci oldu

Pınarhisar’a bağlı Ataköy doğumlu olan ve Lüleburgaz’da yaşayan 42 yaşındaki Serkan Turhan, Edirne Sınırsız Yarı Maratanu’na 10K Erkekler’de ikinci oldu. Serkan Turhan’ın eşi Ebru Turhan’da aynı maratonda 10K Kadınlar’da ikinci oldu.
Ataköylü Serkan Turhan  Edirne’de ikinci oldu  

 Edirne'de Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneğince (TUYUB) 5. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu düzenlendi.

Yarı maratona ve 10 kilometrelik koşuya katılan sporcular Selimiye Camisi önündeki başlangıç noktasında bir araya geldi.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, maratonun startını özel gereksinimli çocuklarla vereceklerini söyledi.

Yarı maratona 750 atletin katıldığını belirten Akdağ, "Türk sporcuların yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Tayvan, Güney Afrika, Nijerya'dan ve dünyanın birçok yerinden sporcuları maratonda göreceksiniz. Oldukça renkli bir organizasyon. Özel kategoride koşan 200 çocuğumuz var, tüm sporcularımızın kalbi onlarla." diye konuştu. 

Yarış öncesi maratona katılan özel gereksinimli çocuklar öğretmenleri ve aileleri eşliğinde kendileri için oluşturulan parkurda koştu.

Daha sonra koşuya başlayan sporcular, Karaağaç Mahallesi'ni takip ederek Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na geldi. Pazarkule Sınır Kapısı ve Kastanies Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeden dönen sporcular Selimiye Camisi önündeki başlangıç noktasına ulaştı.

Organizasyonda fenalaşan sporculara sağlık ekipleri müdahale etti. Bazı sporcular da organizasyona çocuklarının yer aldığı bebek arabasıyla katıldı.

 

- Parkur tartışması

 

Öte yandan, parkurda yönlendirme tabelasının olmadığını öne süren sporcular, organizasyonu düzenleyenlere tepki gösterdi, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı sporcular gözyaşlarını tutamadı.

Atlet Elif  Mert, hakkının yenildiğini belirterek, "Bize kimse 10 kilometreden döneceğimizi söylemedi. Dünya üçüncüsüyüm milli sporcuyum böyle bir şey görmedim. Çok sayıda sporcu bu sorunu yaşadı." dedi.

TUYUB Başkanı Akdağ da organizasyonun sabote edilmeye çalıştığını, parkurda hakemlerin görev yaptığını aktardı.

 

- Ödül töreni

 

21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Bulgaristan'dan Shaban Mustafa birinci, Recep Tekin ikinci ve Erkan Bacak üçüncü olurken, kadınlarda ise Duygu Turgut birinci, Kumsal Pınargözü ikinci ve Hülya Tanrışükür üçüncü sırayı aldı.

10 kilometrelik koşuyu erkeklerde Umut Işık birinci, Serkan Turhan ikinci ve Yasin Avcı üçüncü bitirirken, kadınlarda Halime Çakmak birinci, Zuhal Kaya ikinci ve Petek Balaban üçüncü tamamlandı.

Dereceye girenlere ödüllerini Edirne Valisi Ekrem Canalp, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TUYUB Başkanı Önder Akdağ ve Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Yasin Taş verdi.

Ödül töreni sırasında da bazı sporcular sonuçlara itiraz etti.

Canalp, burada yaptığı konuşmada, sporun milyonlarca insanı bir araya getirdiğini belirterek, "Spor kişilerin yanı sıra aynı zamanda ülkeleri de bir araya getiriyor. Maratonun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Gürkan da Edirne'nin tarihi ve sanat geçmişinin yanı sıra sporda da var olduğunu düzenlenen etkinliklerde gösterdiğini kaydetti.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 15:26 tarihinde yazdırılmıştır.