TGB’den 19 Mayıs yürüyüşüne davet

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kırklareli Temsilcileri, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’ı ziyaret ettiler.
TGB’den 19 Mayıs yürüyüşüne davet  

TGB Kırklareli İl Yöneticileri Burcu İlkaya ile Sinan Güngör, 26 Nisan Cuma günü gerçekleştirdikleri ziyarette 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle tüm Lüleburgazlıları İstanbul’da yapacakları yürüyüşe davet ettiklerini belirttiler.

Yazılı basın açıklamasında da bulunan TGB İl Yöneticileri, açıklamada şu ifadelere yer verdi; “99 yıl önce Millet Meclisimizin kuruluşuyla Türk Milleti ve Türk ordusu birleşmiş, emperyalizmin üzerine korkusuzca yürümüştür. Millet Meclisi, Kurtuluş savaşımızı başarıya ulaştıran yegâne formüldür.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan İstiklal ateşi, 23 Nisan 1920’de tüm yurda yayılmıştır. 100 yıl sonra o ateş yine ülkemizin dört bir yanında yanmakta ve giderek büyümektedir. 100 yıl önce bütün zorlu koşullara rağmen emperyalizme karşı galip gelen fedakâr, kahraman ve cesur Türk Milleti, bugün de bütün tehditlere ve saldırılara rağmen galip gelecektir. Ülkemiz, üretimsizlik illetinin getirdiği ekonomik sancılarla boğuşmakta ve Mehmetçiğimiz, Amerikan emperyalizminin taşeronu PKK’ya karşı cephede çetin bir mücadeleyi sürdürmektedir.

Bu sancıların ve güçlüklerin içerisinden ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ilkeleri ve programıyla çıkabiliriz. Bizlerin geleceğini güvence altına alacak, Türk Milletini refaha, huzura kavuşturacak ve birliğimizi sağlayacak program budur.

Büyük dirilişimizin 100. yılında Türk Gençliğinin yine aynı azim ve kararda olduğunu bütün cihana göstermek görevimizdir. Türkiye Gençlik Birliği olarak, tarihimizden, kahramanlarımızdan ve milletimizden aldığımız güç ve kuvvetle 19 Mayıs’ın 100.yılında İstanbul’da büyük bir gençlik yürüyüşü ve gençlik şöleni düzenleyeceğiz.

Bütün halkımızı bu birliği büyütmek ve güçlendirmek için 19 Mayıs’ın 100. Yılında, TGB’yle İstanbul’da yürümeye davet ediyoruz.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 13:18 tarihinde yazdırılmıştır.