LÜKAP’tan şiddet ve cinsel istismar açıklaması

Lüleburgaz Kadın Platformu (LÜKAP) tarafından 26 Nisan Cuma günü saat 18.00’da şiddete, tacize, tecavüze karşı basın açıklaması gerçekleştirildi.
LÜKAP’tan şiddet ve cinsel istismar açıklaması  

Lüleburgaz Özgürlük Meydanı’nda (Üçgen Park) gerçekleştirilen basın açıklamasını LÜKAP adına Yeşil Yılmaz okudu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son yıllarda toplumun üzerine bir karabasan gibi çöken kadın-çocuk istismarı, taciz ve tecavüz olaylarının bizlerde yarattığı ruh hali içinden çıkılmaz bir hal almıştır.

Yıllardır toplumun güven duygusunu yaralayan bu olaylar hakkında konuşuyor ve çözümler üretmeye çalışıyoruz. Oysa hepimiz biliyoruz ki; bu istismar, taciz ve tecavüzler bir sonuçtur. Sebeplerini ortadan kaldırmadan bu durumdan kurtulmak olası değildir.

Bir zamandır ülkemiz insanı sistemli bir şekilde bilimden, sanattan uzaklaştırılıyor. Eğitim sistemimiz yerle bir edildi. Dünya sıralamalarında en altlardayız. Erk sahiplerine yakın olmak suç işleme hakkı tanır hale geldi. Her türlü ahlaksızlığa, yolsuzluğa bir kılıf bulunuyor.

Evrensel bir öğretidir ki; Sosyal bir devletin en temel görevi yurttaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Peki, bizler canımızın, malimizin, doğamızın güvende olduğundan ne kadar eminiz.

Dostlar; bu yozlaşmaya, ahlaki çöküntüye ve cehalete karşı güç birliği yapmak ve birlikte mücadele etmek zorundayız. Bunu önce kendimize sonra çocuklarımıza karşı borçluyuz.

Bedenini kurtardığımız canlarımız için seviniyoruz ama ruhlarını nasıl iyileştireceğimizi bilemiyoruz. Yitip giden çocuklarımız ve kadınlarımız için duyduğumuz acı hayatla bağlarımızı zedeliyor ve umutlarımızı kırıyor.

Zaman; çözüme yürüme, sebepleri ortadan kaldırma zamanıdır. Artık yeter! Kadınların her alanda yaşadığı eşitsizlik ve şiddet iktidarın politikalarıyla derinleştiriliyor. Her taraftan kuşatılan, yaşama alanı daraltılan kadınlarımız ve çocuklarımız nefes alamaz hale geldiler.

Bugün yaşanan her cinsel saldırı ve cinsel istismarın suç ortağı; istismarı aklayanlar, tecavüzcüleri koruyanlar ve bu yanlış tutumu kararlılıkla sürdürenlerdir. Kadınların ve çocukların güvenle yasayabilecekleri bir hayat için etkili çözümler üretmekten kaçınan, yargı mekanizmasını adaletten değil erkten yana kullananlardır.

Ağaçlarımıza, hayvanlarımıza, kadınlarımıza ve çocuklarımıza saldıran, zarar veren gafiller aynı zihniyetin ürünleridir. Bizler, hak ettiğimiz şekilde, güven içinde ve özgürce yaşamak istiyoruz. Bu bir dilek değil talebimizdir. Haklarımızın bilincindeyiz. Susmayacağız. Hak ettiğimiz yaşamı kendi ellerimizle ve kendi gücümüzle var edeceğiz.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 05:10 tarihinde yazdırılmıştır.