Lüleburgaz bayramı festival havasında kutladı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması dolayısıyla bu yıl 28.si düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği sona erdi.
Lüleburgaz bayramı festival havasında kutladı  

Lüleburgaz Belediyesi tarafından geleneksel olarak kutlanan şenliğe bu yıl Çin, Bulgaristan, Romanya,Gagavuzya, Kırgizistan ve Kazakistan’dan çocuklar, gösteri grupları ile diplomat, konsolos ve temsilcileri katılım gösterdi. Kongre Meydanı’nda ve belediyeye ait tesislerde düzenlenen şenlik 20 Nisan 2019 cumartesi günü belediye çelenginin tören alanına sunulması, saygı duruşu, istiklal Marşı’nın okunması ve şenlik yürüyüşü ile başladı. Kongre Meydanı’nda yapılan açılış töreniyle Çocuk Şenliği’nin startı verildi. Başkan Gerenli’nin konuşmasının ardından şenlik meşalesi yakılıp, kardeşlik ve dostluk halayı oynandı. Lüleburgaz Belediyesi tarafından Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında Ata İş Merkezi’nin üst katında resepsiyon programı düzenlenerek protokol üyeleri ve konuk ekipler ağırlandı.

Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında masa tenisi, kort tenisi, taekwondo turnuvaları, çocuk koroları, sergiler düzenlendi. Lüleburgaz’ın sokakları etkinlik çadırlarıyla kaplandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kongre Meydanı’nda hazırlanan programın takdim edilmesi ve yurtdışından gelen grupların gösterilerinin ardından ödül törenleri gerçekleşti. Akşam saatlerinde altı farklı ülkeden Lüleburgaz’a gelen konuk ekiplerin gösterilerinin ve havai fişek gösterisinin ardından şenlik sona erdi. Uluslararası Çocuk Şenliği’ne yurtdışından gelerek renk katan ekipler 24 Nisan 2019 çarşamba günü yolcu edildi. Lüleburgaz çocukları etkinlik ve gösterilerle dolu 4 keyifli gün yaşadılar.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 12:29 tarihinde yazdırılmıştır.