Kaya “Tanzer Koç’u esefle kınıyorum”

CHP’nin haftalık halk toplantısında konuşan CHP Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç’u kınadığını belirtti.
Kaya “Tanzer Koç’u esefle kınıyorum”  

CHP Lüleburgaz Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırılar nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç’u da sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle kınadığını belirtti.

Özgür Kaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Dünya zor bir süreçten geçiyor. Eşitsizliğin, adaletsizliğin hiç bu kadar büyüdüğüne şahit olmamıştık. Maalesef dünyanın her tarafından terör saldırıları haberleri geliyor. Sri Lanka’da hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Sri Lanka’da yaşanan bu saldırı kadar önemli bir saldırıda dün Türkiye’nin başkenti Ankara’nın Çubuk köyünde gerçekleşmiştir. Bu saldırıda bundan daha 15 gün önce yapılan seçimin en büyük partisi olan seçimin galibi olan ve bu ülkenin kurucu partisi olan CHP’nin Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir takım organize gruplar tarafından linç edilmeye ve daha sonra güvenlik görevlileri tarafından götürüldüğü evde ev yakılarak öldürülmeye çalışılmıştır. Bu dehşet tarihimize kapkara bir leke olarak geçmektedir.

“Saldırgan, Hulusi Akar ile kol kolaydı”

Haberlerde de izlemişsinizdir. Adı Osman Sarıgün olan bir vatandaşı Emniyet Güçlerimiz 24 saat sonra yakalandı. İyide Osman Sarıgün zaten Hulisi Akar ile kol kolaydı. Siz Osman Sarıgün’ü Hulisi Akar’a sorsanıza kardeşim. Hulisi Akar biliyor nerede olduğunu. Siz bu saldırganları CHP’lileri şehit cenazesine almayın diyen Süleyman Soylu’ya sorun. Çünkü almamak için bir organizasyon yapmak gerekir. Bu organizasyonu yapanlarda dün bunları almayın diyenlerdir.

“Soylu ile Koç sarım sarım olmuşlar”

Maalesef üzülerek söylüyorum Lüleburgaz’ımızda da bu zihniyete hizmet eden, makam için, mevkii için bu durumun arkasında duran kimi siyasetçilerimiz var. Bunlar Balkan göçmeni oldukları halde bugün makam için, mevki için bu saldırının arkasında duruyorlar. Kimdir o? AKP İlçe Başkanı Tanzer Koç. Neyi paylaşıyor? Süleyman Soylu ile yan yana omuz omuza fotoğraflarını paylaşıyor. Sadece bir paylaşım değil birkaç paylaşım yapıyor, üst üste yaptığı paylaşımlarla nasıl muhabbetleri olduğunu da göstermeye çalışıyor. Süleyman Soylu ile AKP İlçe Başkanı sarım sarım olmuşlar ve bu fotoğrafları internette paylaşıp altına zulme karşı duracağız diyor. İşte bu zihniyet Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabesinde bahsettiği zihniyettir. ‘Bazı iktidar sahipleri siyasi emellerini müstevlilerin emelleriyle birleştirmiş’ dediği yer işte burasıdır. Bu zihniyetle tarih yazmış bir millet silinme noktasına gelmiş Mustafa Kemal’in önderliğinde ayağa kalkarak 100 yıllık Cumhuriyet kurulmuştur. Yazıklar olsun, esefle kınıyoruz. Hele hele bir Trakyalı’nın bir Lüleburgazlı’nın bir Lüleburgaz İlçe Başkanı’nın bunu yapmasını esefle kınıyoruz.

Bu tuzak neden Kılıçödaroğluna kuruldu? Çünkü bu tuzağın altındaki cümle Ekrem İmamoğlu’nun söylediği cümledir. Bundan sonra tarikatlara değil halka harcayacağız cümlesidir. İşte belediyelerden beslenemeyen, hükümetlerden beslenemeyen tarikatlar bu saldırıyı yapanlardır.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 03:59 tarihinde yazdırılmıştır.