23 Nisan Şenlikleri Çelenk Töreni ile başladı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve 28.’si bu yıl kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Şenlikleri çelenk töreni ile başladı.
23 Nisan Şenlikleri Çelenk Töreni ile başladı  

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 20 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’da tören düzenlendi. Bu yıl 28.’si düzenlenen Şenliklere 6 yabancı ülkeden gelen misafir öğrencilerde katıldı.

Kongre Meydanında toplanmanın ardından kortej eşliğinde İstanbul Caddesi’nden yürünerek Tören Alanına intikal edildi. Tören Alanında Atatürk Anıtına Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ile Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Eylül Naz Uğun tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej eşliğinde tekrar Kongre Meydanı’nda bulunan şenlik alanına geçildi.

Kongre Meydanında Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Eylül Naz Uğun, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Uğun, konuşmasında “28.Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliklerinde buluşmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyim. Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi adına hepinize hoş geldiniz diyorum.1992 yılından bu yana şenlik havası içersin de kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız coşkuyla, sevgiyle giderek güzelleşiyor. Geçmişte sevgi, saygı, kültür ve Atatürk sevgisiyle büyütülen küçük hanımlar ve küçük beyler bugünün küçük hanımlarına ve küçük beylerine aynı sevgiyi, kültürü ve Atatürk sevgisi vererek bu bilinci en iyi şekilde aktarıyor. 5 gün sürecek şenlik boyunca toplam 52 çadırda biz çocuklar hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Bizlere bu mirası bırakan büyüklerime sonsuz teşekkür ederim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Çocuk Meclisi Başkanı Eylül Naz Uğun’un ardından kürsüye çıkan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak “Lüleburgaz 28 yıldır Ata’sının izinde ilerliyor. Gönüllülük katılımıyla bu şenliği kutluyoruz. Tam 52 çadırımız var. Bu çadırlarımızda 5 gün sürecek olan şenliğimiz hepimiz için mutluluk getirsin.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 23:57 tarihinde yazdırılmıştır.