Başkan Metin “Seçim bitti salon eskiye döndü”

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından yapılan haftalık halk toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı Bülent Metin, seçimlerin sonrasında toplantıya katılımın az olmasını eleştirdi.
Başkan Metin “Seçim bitti salon eskiye döndü”  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin’in Başkanlığında gerçekleştirilen haftalık halk toplantısına partili üyeler tarafından az ilgi gösterildi. Metin, seçimlerin ardından toplantılara ilginin kesildiğine değinerek, “Seçimin bitmesiyle salon eski CHP’ye döndü. İnsanlarımız gündemi herhalde evden takip ediyorlar.” diyerek eleştirdi.

Başkan Bülent Metin, konuşmasının devamında gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Metin, Lüleburgaz merkezinde ve beldelerinde oylarını yükselttiklerini belirterek “3 beldede ve merkez ilçemizde oylarımızı yükselterek belediye başkanları, meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini seçtik.” dedi.

Hukuk mücadelesinde Kesimoğlu’nun yanında olduk

Kırklareli’nde oyların tekrar sayılmasına rağmen tekrar Belediye Başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu ile ilgili konuşan Metin, “AK Parti’ ve Cumhur İttifakı seçimi kabullenmiyor. Kırklareli’nde seçim tekrar sayıldı. Burada da CHP Genel Merkezi her zaman olduğu gibi hakkın, hukukun ve adaletin yanında yer alarak bağımsız belediye başkanlığını kazanan Mehmet Kesimoğlu’nun hukuk mücadelesinde yanında oldu. CHP ‘Her kim olursa olsun hak, hukuk ve adalet herkese gereklidir’ diyerek kimin hakkı yeniyorsa onun yanında olacağını beyan etti ve en üst düzeyde oy sayımlarını takip etti. Kırklareli’nde tekrar açılan 170 sandıkta oylar 112 farkla sonuçlandı. Böylece Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu seçildi. Kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İstanbul’da tekrar yapılan sayımlarla ilgili de konuşan Başkan Metin, “Ne yazık ki millet iradesini ağzından düşürmeyen AK Parti, 17 yıldır millet iradesine sahip çıkan AK Parti, millet iradesinin tecellisini kabullenememiştir. Ben öncelikle 31 Mart'tan itibaren İstanbul'da görev yapan sandık kurullarına, orada gönüllü olarak sandıklara sahip çıkan vatandaşlarımıza Lüleburgaz İlçe örgütü olarak kucak dolusu selam gönderiyoruz.” dedi.

Danışma Kurulu toplanacak

İlerleyen günlerde Danışma Kurulu’nun seçimleri değerlendirmek üzere toplkanacağını da belirten Metin, “Aday tanıtım sürecinden itibaren kırgınlık ve parti içi çekişmeler had safhaya çıkmıştı. Muhtemelen danışma kurulu toplantılarında bunlar dile getirilip, bir rapor hainde genel merkeze sunulacak.” dedi.

Kale Kayış işçilerine destek

Metin, “Silivri'de Kale Kayış fabrikasında örgütlü Petrol İş fabrikası’nın 33 gündür eylemi var. Başta işverenin yetki itirazı yaptığı durum, daha sonrasında çalışan 135 işçi arkadaşımız işçi sağlığı ve iş güvenliği durumu yerine getirilene kadar çalışmama kararı aldı. Maalesef işveren şu anda geri adım atmadı ama Petrol İş gibi eylemsellik anlamında söz sahibi olan sendikanın da işçi sağlığı ve iş güvenliği alınmadan adım atmayacakları yönünde ışık gördüm. Biz buradan kendilerine bu mücadelelerine destek olacağımızı, bu mücadeleyi kazanacaklarını biliyoruz.” dedi. Başkan Metin son olarak 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü de kutlamayı ihmal etmedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 07:57 tarihinde yazdırılmıştır.