Katil zanlısı tutuklandı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da Kerem Solako'nun 3 farklı nitelikli hırsızlık suçundan gözaltına alındığı ve aynı zamanda Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firari durumda bulunduğu açıklandı.
Katil zanlısı tutuklandı  

Açıklamada, konuya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Zeynep Esin'in cesedi üzerinde gerekli muayene ve otopsi işlemlerine olay yerinde başlandığı ve akabinde Kırklareli Devlet Hastanesinde devam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk belirlemelere göre maktulün kafa ve yüz travmasına bağlı minimal subaraknoidal beyin kanaması, yüz kemiklerinde, ağız boşluğunda irtibatlı çok parçalı kırık ve kan aspirasyonu sonucu solunum yetmezliğinden ölmüş olduğu belirlendi. Bu aşamada ilk belirlemelere göre maktulün herhangi bir cinsel istismara maruz kaldığına ilişkin bir tespit yapılamamıştır. Ancak sperm bulaşığı bulunup bulunmadığı, bulunması halinde yapılacak olan DNA incelemesi için otopsi sırasında maktulden alınan örnekler ile karşılaştırılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca tespitinin yapılabileceği mütalaa edilecektir."

Açıklamada, olay yerinden, maktulden, şüpheliden ve şüphelinin ikametinden elde edilen tüm bulgu ve örneklerin, mahkeme kararlarına istinaden İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğüne ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığına, görevlendirilen polis memurlarınca elden sevk edildiği, Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın ivedilikle ve titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

- Olay

Zeynep Esin'in kaybolduğu gün olan 28 Mart 2019 tarihinde  eve gelmemesi üzerine ailesi polise kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Başvurunun ardından yapılan arama çalışmalarında çocuğun cesedi evlerine yaklaşık iki kilometre uzaktaki Bademlik Mahallesi'nde metruk bir binada bulunmuş, Zeynep Esin'in başına tuğla ile vurularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

11 yaşındaki kız çocuğunun ölü bulunmasına ilişkin kuzeni Kerem Solako (28) gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Mart 2024, 09:55 tarihinde yazdırılmıştır.