Ödül Lüleburgaz'da

Bu yıl 19’ncusu düzenlenen Halıcı Beste Yarışmasında Gökay Özcanlar, ‘SELAM’ adlı bestesi ile 2’nci oldu. Atilla Özdemiroğlu, Garo Mafyan, Emrehan Halıcı ve İzzet Öz gibi müzik adamlardan oluşan jüri Gökay Özcanların ‘SELAM’ adlı bestesine 2’ncilik ödülünü layık gördü.
Ödül Lüleburgaz'da
300’ün üzerinde bestenin yarıştığı 19’ncu Beste yarışmasında seçici kurul finalde yarışacak 10 eseri 8 Kasım tarihinde açıklamıştı. Finale kalan 10 eser arasında yer alan Lüleburgaz’dan Gökay Özcanlara ait ‘Selam’ adlı beste 23 Kasım gecesi Ankara Jw Marriot Otelde düzenlenen final gecesinde canlı performanslar sonunda 2’nci oldu.
Mix çalışmasını Lüleburgaz’dan Aydın Terziören'in yaptığı, Lüleburgaz Trakyablues'tan Veli Çavuş ve Metin Baltacı'nın çalgıları ile desteklediği ‘Selam’ adlı beste CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit ve çok sayıda milletvekili ve davetlinin katıldığı final gecesi sonunda 2’ncilik ile ödüllendirildi.
Gökay Özcanlar " Halıcı beste yarışmasının bu seneki teması Neşet Ertaş idi. Halk müziğimizin çok önemli insanlarından biri olan Neşet Ertaş ile ilgili böylesine değerli bir yarışmada ve çok değerli seçicilerin değerlendirmesi ile ödül almış olmaktan çok mutluyum. 2’ncilik ödülünün Lüleburgaz’a verildiğini düşünüyorum. Halk müziğimizin İç Anadolu temalarına dayanan ‘Selam’ adlı çalışmamda bana omuz veren Veli Çavuş'a, Metin Baltacı'ya, Aydın Terziören'e teşekkür ediyorum. 22 Kasım gecesi Ankara’da yapılan "canlı" finale katılmamızdaki desteklerinden dolayı Tayfun Erel, Metin Büyükavcılar, Selçuk Bayraktar ve Ankara’da ki büyük desteklerinden dolayı Milletvekillerimiz  Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Turgut Dibek'e sonsuz teşekkür ederim.
Bestenin canlı sunumundaki sahnede gösterdiği büyüleyici performanstan dolayı Metin Baltacı öğretmenime ayrıca teşekkür etmek istiyorum." Dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 04:32 tarihinde yazdırılmıştır.