Lüleburgaz HEM 6 dil öğretiyor

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü İngilizce, Almanca, Bulgarca, Rusça ve İspanyolca olmak üzere 5 yabancı dil ile işaret dili kursları aynı anda verilmeye devam ediyor.
Lüleburgaz HEM 6 dil öğretiyor  

Lüleburgaz halkına haftanın 7 günü hafta içi sabah 8.30 ile akşam 22.00 ve hafta sonu sabah 8.30 ile 13.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam eden Halk Eğitim Merkezi, 5 yabancı dil ve işaret dili kurslarını aynı anda devam ettiriyor. Lüleburgaz Halk Eğitim Müdürü İzzet Arslan, yaptığı açıklamada “İngilizce, Almanca, Bulgarca, Rusça, İspanyolca ile İşaret Dili Kurslarımız gece gündüz demeden devam ediyor. İngilizce kursumuz 2 adet 8 Kasım Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, HEM Binamız, Evrensekiz ve Ahmetbey Belediyelerinde yapılıyor. Almanca kursumuz HEM Binamızda ve Atatürk İlkokulu’nda yapılıyor. İşaret Dili kursumuz Hem Binamızda, İstiklal İlkokulu’nda ve Toki Kız Öğrenci yurdunda yapılıyor. Trakya’daki Halk Eğitim Merkezleri’nde belki de bir ilk olan İspanyolca kursumuz HEM Binamızda ve Atatürk İlkokulunda yapılıyor. Bulgarca A1 ve A2 seviyesi kurslar HEM Binamızda ve Rusça A1 seviye 2 adet kursumuz HEM Binamızda yapılıyor. Halk Eğitim Merkezi’mizin merkez binasını kurs taleplerine yetmiyor. Bu nedenle akşamları komşumuz Atatürk İlkokulunun 4 dersliğini kullanıyoruz.” dedi.

Talep olursa Yunanca kursuda açılacak

Müdür Arslan, açıklamasının devamında Yunanca kursunun da talep olması durumunda açılabileceğini belirterek, “Şuanda Yunanca kursu verebilecek öğretmenimiz var. Son dönemde Bulgar turistlerin yanında Yunan turistlerinde gelmesiyle özellikle esnaflarımız için ihtiyaç haline gelen Yunanca dili kursumuz için talep olması durumunda açmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 08 Mayıs 2024, 14:33 tarihinde yazdırılmıştır.