Antrenörlük kursu LYKA’da başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından gerçekleştirilecek olan Sahir Sancar Grassroots-C Futbol Antrenör Kursu başlıyor.
Antrenörlük kursu LYKA’da başlıyor  

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYKA) 18 Mart Pazartesi günü saat 09.00’da açılış töreni ile başlayacak olan kurs 28 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek. Bu yıl yapılacak olan Grassroots-C Futbol Antrenör Kursu’na, Kırklareli’nde ve Trakya’da birçok kulüpte hem futbolcu olarak hem de antrenör olarak görev almış Sahir Sancar’ın ismi verildi.

Sahir Sancar kimdir?

16 Kasım 1950 yılında Alpullu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alpullu’da tamamladı. Çok küçük yaşta amatör maçlarda top toplayıcı olarak görev alması futbola olan sevgisini daha da arttırdı. Futbola 1967 yılında Alpullu Şekerspor’a geri döndü. 1970 yılında askerliğini Eskişehir’de yaptı. Askerliğini yaptığı süre içerisinde Eskişehir Havagücü’nde futbol oynamaya devam etti. Babaeskispor ve Uzunköprüspor’da da oynamasının ardından 1974 yılında Edirnespor’da profesyonel oldu. Üç yıl Edirnespor’da oynayıp Ankara Şekerspor’a transfer oldu. Ergenespor, Alpulluspor, Alpullu Şekerspor ve Ayvalıspor’da oynadı. 1988 yılında futbolculuk kariyerini noktaladı. Antrenörlük hayatına 1988 yılında Ergenespor’da başladı. Alpullu Şekerspor, Babaeskispor, Şalgamlıspor, Büyükmandıra Hürriyetspor, Alpullu Gençlikspor da uzun yıllar teknik adam olarak görev yaptı. 21 yıl futbolculuk, 31 yıl antrenörlük hayatı bulunmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Sancar, Babaeski’de ikamet etmekte olup antrenörlüğe Alpullu Gençlikspor Kulübünde devam etmektedir.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 18:56 tarihinde yazdırılmıştır.