Pehlivanköy’de kadın çiftçilere eğitim düzenlendi

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Pehlivanköy’e bağlı Kumköy ve Kuştepe Köylerinde kadın çiftçilere yönelik gıda hijyeni, muhafaza yöntemleri ve kooperatifçilik konusunda bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
Pehlivanköy’de kadın çiftçilere eğitim düzenlendi  

Gerçekleştirilen eğitim toplantılarına İl Müdürü Funda Eylem Özel, İlçe Müdürü Ali Doğan,  KTV Şube Müdürü Hasan Doğan ile İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli katıldı. İl Müdürü Özel, kadın çiftçilerle sohbet ortamında gerçekleştirilen toplantıda kadınların hayata geçirmek istedikleri her projenin arkasında olacaklarını belirterek, kırsalda ekonomik kalkınmanın temelinde kadınların bulunduğunu ifade etti.

Kumköy Köyünde yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlanması konusunda bir talebin bulunduğunu belirten İl Müdürü Özel, eğitim ve bilgilendirme konularında gerekli her desteğin verileceğini ve ilgili diğer kurumlardan eğitim ve sertifika programları için gerekli görüşmelerin yapılacağını beyan etti.

Düzenlenen eğitimlere42 kadın üretici katılırken, İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından gıda hijyeni, muhafaza yöntemleri ve kooperatifçilik konularında yapılan sunumlarından soru cevap kısmıyla son buldu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 11:46 tarihinde yazdırılmıştır.