Vecdi Gündoğdu”Basın Milletin sesidir”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Vecdi Gündoğdu”Basın Milletin sesidir”  

Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada; “Milletin sesi, gözü ve kulağı olan tüm vefakâr basın emekçilerine selam olsun” Dedi.

İfade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolunun basın, yayın ve gazeteci özgürlüğü CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada haber alma özgürlüğünün temel bir insan hakkı ve anayasal güvence altında olduğunu ifade etti.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; basın sektöründe işsizlik oranının, tazminatsız çalıştırmanın ve işten çıkarmaların çığ gibi büyümekte olduğunu ve gazetecilerin, basın emekçilerin işlerini yaparken ne yazık ki artık işleriyle tehdit edilmekte olduğunu vurguladı.

16 yıllık AKP iktidarlarının, tarafsız ve özgür gazetecilik yapılmasını neredeyse imkânsız hale getirdiğini açıklayan CHP  Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ilgili sivil toplum kuruluşlarının tüm siyasi partilerin anayasal hak olan haber alma hakkının korunması ve geliştirilmesi için birlikte çaba göstermesinin yaşamsal önemi olduğunu ifade etti.

Yerel ve ulusal tüm basın ve medya emekçilerinin kararlılıklarını ve inançlarını yitirmeden, haksızlıkları ve yanlışları görmezden gelmeden, halkın haber ve bilgi alma özgürlüğü için tüm baskılara rağmen mücadele edeceklerine sonsuz güven duyduğunu belirten Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde onun hedef ve devrimleri doğrultusunda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma mücadelemizde özgür ve bağımsız gazeteciler sayesinde olacağını ifade ederek, bu zorlu yolculukta tüm basın emekçilerin 10 Ocak Çalışan Gazetciler Günü’nü kutladı”.

Ertan BAYER 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 00:14 tarihinde yazdırılmıştır.