Belediye “Alışveriş Filesi” dağıtacak

Lüleburgaz Belediyesi tarafından vatandaşlara alışverişlerinde kullanmaları için ücretsiz olarak file dağıtılacak.
Belediye “Alışveriş Filesi” dağıtacak  

Türkiye’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetleri ücretli olarak satılmaya başlanmıştı. Çevre kirliliğini azaltması amaçlanan bu düzenleme ile marketlerde poşetler 25 kuruşa satılmaya başlandı.

Son dönemde ülke gündemini de meşgul eden hatta birçok vatandaş tarafından protesto edilen poşet uygulaması için Lüleburgaz Belediyesi harekete geçti.

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, belediye olarak vatandaşlara ücretsiz file dağıtımı yapacaklarını belirtti. Atay, “Market poşetlerinin ücretli olmasıyla birlikte vatandaşlarımızın geri dönüşüme katkı sağlamaları için Belediye olarak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ilerleyen günlerde yapacağımız uygulama ile vatandaşlarımıza ücretsiz olarak file dağıtacağız. Fakat burada tek şart olarak aradığımız vatandaşlarımızın geri dönüşüme katkı sağlamaları olacak. File almak isteyen vatandaşlarımız; 5 adet plastik madde (pet şişe vb.) getirene 1 file, 5 adet cam şişe getirene 1 file, yarım litre pet şişe içinde atık yağ getirene 1 file vereceğiz. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor. Bir ay içinde tamamlanmasını planladığımız çalışmalarımızın ardından Kongre Meydanı ve Pazaryerinde uygulamamızı başlatacağız.” dedi.

Küçük esnafa ücretsiz kese kağıdı

Atay, ayrıca yerli pazarcı esnafına ve küçük çarşı esnafına ücretsiz olarak kese kağıdı dağıtımı yapacaklarını da belirterek, “Pazarcı esnafına ve çarşımızda bulunan küçük esnaflarımıza da 1 kilogram ve 2 kilogram ağırlık taşıyabilen kese kağıtlarını ücretsiz dağıtacağız. Bununla da hem yerli esnafımızı kalkındırmış hem de poşet kullanımının önüne geçmiş olacağız.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:44 tarihinde yazdırılmıştır.