Ümit Can “Bizi kimse tehdit etmedi”

CHP Lüleburgaz Eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ümit Can, haftalık Pazartesi Halk Toplantısında istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ümit Can “Bizi kimse tehdit etmedi”  

Can, yaptığı açıklamada kimse tarafından istifaya zorlanmadığını İlçe Yönetimiyle fikirlerinin ters düştüğünü belirterek istifa ettiğini belirtti. Can, açıklamasında “17 yıldır Lüleburgaz’da yaşıyorum. Türkiye Petrollerinde çalışıyorum. Dededen kalma CHP’liyim. Bu dönem seçilen İlçe Yönetiminde ilk önce yedek, daha sonra Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği için istifa eden arkadaşlarımızdan boşalan koltuklara yedek olduğumuz sırayla çağırıldık. Kendi aramızda yaptığımız görevlendirmelerde Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini aldım. Yedekte olduğum ve asilde olduğum süre içerisinde, asil üyelerden de daha fazla olmakla birlikte hem yapılan etkinliklere hem de STK’ların yaptığı etkinliklere azami ölçüde katılan bir parti üyesiyim. Hiçbir zaman yönetimi yalnız bırakmadım.

Ancak şu son belediye başkanlığı aday seçimi sırasında bende ilçe yönetimimize biraz ters düştük ama bu olayın başlangıcı genel merkez aday adaylığı toplantısında aramızda karar almamızı istedi. İlçe Yönetimi olarak kendi aramızda karar aldık ve karar defterine yazdık. İlçe Başkanımız bunu Ankara’da Genel Merkez’e iletti. Daha sonra 7 Aralık 2018 tarihinde MYK’nın Genelgesiyle Eğilim Yoklaması kararı alındı. 16 Aralık’ta seçim yapıldı. Seçimde kullanılan oyların %71,22’sini alan Murat Gerenli, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Genel Merkez tarafından Lüleburgaz’ın Belediye Başkanı olarak açıklandı.

İlçe Yönetimiyle fikir uyuşmazlığımız uzun zamandır devam ediyordu. 24 Aralık’ta yapılan halk toplantısının ardından istifa dilekçemi verdim. Benden sonra diğer Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım Melek Ohri, Serkan Can ve Arif Oruç istifa dilekçelerini verdi. Beni ve diğer arkadaşlarımı hiç kimse tehdit etmedi, şantaja maruz kalmadık. İlçe Yönetimi ve İlçe Başkanının yapmış olduğu açıklamasından dolayı şiddetle ve esefle kınıyorum. Çünkü hür irademizle ilçe yönetimi toplantılarında fikirlerimizi her zaman beyan etmiş birisiyim, yönetime ters düşeceğimi bile bile. O yüzden fikrimin arkasındayım. Sadece bize yapılan haksız suçlamaları ilçe başkanımıza yakıştıramadım.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 20:30 tarihinde yazdırılmıştır.