2018 yılının son toplantısı yapıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü, 2018 yılının son Pazartesi Halk Toplantısı 31 Aralık Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirildi.
2018 yılının son toplantısı yapıldı  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin Başkanlığında 2018 yılının son toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tüm üyelerin yeni yılını kutlayan Başkan Bülent Metin, “2018’de ülkede çok şeyler yaşadık. En kötüsü de rejim değişikliği yapıldı. 24 Haziran’da hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi yaşadık. Her ne kadar üzülsek de beğenmesek de karşı çıksak da şuanda Türkiye’de rejim değişti. İsmi farklı olsa da Başkanlık sistemi ülkede mevcut hale geldi. 2018’de gerek Türkiye’de gerek dünyada çok gelişmeler oldu. Bizi en fazla yıpratan hepimizin içinde bulunduğu ekonomik kriz oldu. Maalesef AKP’li CHP’li ayırmadan herkesin belini bükmekte. Şubat gibi düzeleceğine dair açıklamalar yapılsa da Cumhurbaşkanlığından ve bakanlar tarafından ben çok ihtimal vermiyorum. Önümüzde daha çetin geçecek kış ayları mevcut.” dedi.

Geçen seneye göre faturada 150 TL’lik fark

Metin, yapılan zamlara da değinerek “Dün, doğalgaz faturaları geldi. Geçen yılın Aralık ayında 205 TL olan doğalgaz faturası bu yılın Aralık ayında 369 TL olarak gelmiş. Onlar kriz yok dese de krizi dibine kadar yaşıyoruz. Maalesef bu AKP iktidarından kurtulmadan da bu faturaların düşmesini beklemek hayal gibi geliyor.” dedi.

Yerel seçim takviminin belirlendiğini belirten Başkan Metin, tüm partilileri uyararak “31 Mart 2019’da yerel yönetimler seçimleri yapılacak. Bununla da ilgili takvim elimize ulaştı. 4 Ocak 2019 tarihinde seçmen kütükleri askıya çıkarılacak. Tüm vatandaşlarımızın bu askı süresinde isimlerin olup olmadığını kontrol etmesi ve 17 Ocak 2019 tarihine kadar da eğer ismi yok ise muhtarlıklara ve YSK’ya itirazlarını yapacaklar. 17 Ocak’tan sonra yapılacak itirazlar geçerli sayılmayacak.” dedi.

Neden İl Genel Meclisi Üyeliğinde sandık yok?

Partililer tarafından İl Genel Meclis Üyeliğinde neden eğilim yoklaması yapılmadığı sorulmasına karşı açıklamalarda bulunan Başkan Bülent Metin, “Belediye Meclis üyeliği için sandık kararı aldık. İl Genel Meclis Üyeliği içinde sandık talebimizdi. Ancak köy üyeleri belediye meclisinde oy kullanamıyor. Şehir üyeleri il genelde ve Belediye Meclisi’nde oy kullanabiliyor. Bu nedenle ayrı ayrı günlerde sandık kurmamız gerekiyordu. Burada 6 adaylı çok önemli bir belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Herkesin çalışmasına rağmen 3 bin 500 üye oy kullanmaya geldi. Arka arkaya bu üyeleri buraya getirmede sıkıntı yaşayacağımız için İl Geneli Milletvekili ve İlçe Yönetiminin kararıyla Genel Merkezin onayıyla atama kararı aldık bunun arkasında başka hiçbir neden yok. Ben art niyetli olsaydım Genel Merkez bu yetkiyi bana verdi. Kimseye sormadan bu kararı alırdım. Ama bizim böyle bir şey yapmaya hakkımız yok. Sonuçta bu şehri hep beraber yöneteceğiz.

20 Ocak 2019 tarihinde belediye meclis üyelikleriyle ilgili bir eğilim yoklaması kararı alındı. Bu süreçte başlamış bulunuyor. Bununla ilgili tüm üyelerimize mesajlarımızı atacağız. Seçim fermuar sitemli bir seçim olacak. Yani tek rakamlar genel merkez listesi, çift rakamlılar da sandığa girecek ve bu sandıktan çıkan üyeler merkez kararıyla yapılacak üyelerle birleştirilerek listemiz oluşturulacak. Sandığa girmek istemeyen, seçime katılmak istemeyen üyelerimiz olursa ilçe başkanlığına yazılı dilekçe vererek sandığa girmeyebilirler.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Nisan 2024, 14:11 tarihinde yazdırılmıştır.