Ocakbaşı Sohbetlerinde “Tarikat” konusu işlendi

Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi’nin her hafta düzenli olarak düzenlediği Ocakbaşı Sohbetlerinde bu hafta “Tasavvuf, Tarikatlar ve Günümüze Yansımaları” konusu konuşuldu.
Ocakbaşı Sohbetlerinde “Tarikat” konusu işlendi  

Ocakbaşı Sohbetlerinin bu haftaki konuşmacı konuğu Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Bilal Yamak oldu. Program, Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi Başkanı Emrah Gültekin’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Mehmet Bilal Yamak, “Yaklaşması güç, uzaklaşması zor/Tasavvuf, Tarikatlar ve Günümüze Yansımaları” konusu hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Yamak, Tasavvuf ve Tarikatların tarihsel süreci, Tarikatların bozulma süreci ve günümüzdeki tarikat anlayışının geldiği; hizmet etmekten, hizmet edilmeye eviriliş gibi konulardan bahsetti. Yamak, sohbetin sonunda “Bu topraklardan tasavvufu çıkarırsanız geriye IŞİD, eğer gerçek tasavvuf yerine tasavvuf yapıyormuş gibi yaparsanız da geriye ateistlik kalır” sözleriyle bitirdi.

Programın sonunda Türk Ocakları Derneği Lüleburgaz Şubesi Başkanı Emrah Gültekin, Yamak’a teşekkür belgesi vererek şeref defterini imzalattı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 22:43 tarihinde yazdırılmıştır.