Kaymakam Kaya “ Kanunen çıkmazdayız”

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleşen huzur ve güvenlik toplantısında Lüleburgaz’ın sokak hayvanlarından doğan soruna çözüm getirildi.
Kaymakam Kaya “ Kanunen çıkmazdayız”  

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya başkanlığında gerçekleşen toplantıda sokak köpeklerinden duyulan şikâyet mahalle sakinleri tarafından dile getirildi.

Mahalle sakinleri sokak köpeklerinin Hürriyet Mahallesi’nde de büyük sorun haline geldiğini ve çocukların korktuğunu belirtti. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, kanuna göre sokak hayvanlarının alınıp barınakta tedavileri yapıldıktan sonra yaşam alanlarına bırakılmak zorunda olduğunu belirtti.

Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdür Raif Bıyıktaş ise yaptığı açıklamada “ Lüleburgaz’da şuan 3500 sokak köpeği var. Bu sorun Lüleburgaz’ın tüm mahallelerinde yaşanıyor. Hürriyet Mahallesi sakini olarak görüyorum ki konteynırlar yerleştirildikten sonra bu sorun azaldı. Durak Mahallesi’nde bulunan geçici bakımevinde yaklaşık 200 adet sokak köpeğimiz var. Köylerden de bırakılan köpekler oluyor. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Fakat konteynır sisteminin yerleşmesiyle problem çözülecek. “ ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 14:23 tarihinde yazdırılmıştır.