Hürriyet Mahallesi şikayetlerini dile getirdi

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Yaşa Kıraathanesi’nde 30 Kasım 2018 saat 15.00’da cuma günü huzur ve güvenlik toplantısı gerçekleşti.
Hürriyet Mahallesi şikayetlerini dile getirdi  

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Gürsel Güney, Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu, Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abuzer Sağdıç ve Hürriyet Mahallesi sakinleri katıldı.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya başkanlığında gerçekleşen toplantıda Hürriyet Mahallesi sakinleri şikâyet ve taleplerini dile getirdiler. Gerçekleşen toplantıda Hürriyet Mahallesi sakinleri ilçe ve mahallede olan gelişmelerin herhangi bir iletişim aracıyla mahalle sakinlerine duyurulmasını talep ettiler.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ilçede yaşanan gelişmelerin mahallelere sosyal medya kanalıyla ses kirliliği de yaşanmadan duyurulabileceğini belirtti.

Hürriyet Mahallesi sakinlerinin mahallede yaşanan genel şikâyetlerini ise araçların kaldırımlara park edilerek yol ve kaldırımları işgal etmesi, metruk ve halka açık yerlerde yaşanan toplumsal rahatsızlık, emniyet güçlerinin yaptığı denetimler, sokak köpeklerinin çevreye verdiği rahatsızlık ve motosikletler oluşturdu.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya kaldırımların ve yaya geçitlerinin yayalara ait olduğunu ve araçların işgal etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek gereken cezai işlemlerin emniyet güçleri tarafından yapıldığını belirtti. Gerekirse kamyon garajı oluşturularak kamyonların buraya park edilmesi gerektiğini aktardı.

Emniyet Müdürü Ali Koca ise araçlara uygulanan denetimler sayesinde kask, ehliyet,  emniyet kemeri kullanımın arttığını belirtti.

Toplantıda sokak hayvanlarından yaşanan rahatsızlığa da dile getirildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Nisan 2024, 08:15 tarihinde yazdırılmıştır.