Pınarhisar Ataköy’de fidan dikimi yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma işbirliği protokolü kapsamında Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Ataköy’de oluşturulan orman alanında fidanlar toprakla buluşturuldu.
Pınarhisar Ataköy’de fidan dikimi yapıldı  

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında, ülkemizin geleceği gençlerimizle daha yeşil bir Türkiye için 06 Kasım 2018 Salı günü 81 ilde eş zamanlı fidan dikim törenleri kapsamında Kırklareli Valisi  Osman Bilgin, öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Vali Bilgin, tören alanında bulunan öğrencilerle tek tek ilgilenerek, fidanları birlikte toprağa dikti.

Vali Bilgin, tüm öğrencilerin evlerinde, okullarında, köylerinde, mahallelerinde en az birer fidan dikmelerini isteyerek ilk fidanlarını öğrencilerle birlikte dikti, fidanlara can suyunu verdi.

Ülke genelinde başlatılan fidan dikim seferberliği kapsamında Kırklareli’nde yaklaşık 30 bin fidan öğrenciler tarafından dikilecek.

Hayata geçirilen bu proje sayesinde 81 vilayetin tamamında 10 milyon fidan okul çağındaki çocuklar tarafından toprakla buluşturulacak.

Yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Pınarhisar İlçemize bağlı Ataköy’de gerçekleşen Fidan Dikim Töreni’ne Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar,  Kırklareli İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Ataköy Muhtarı Recep Turhani  ile  Kurum Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

 

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 06:50 tarihinde yazdırılmıştır.